Urix

Var imot homoekteskap, står fram som homo

I 2012 sa daværende stortingsrepresentant Esben Lunde Larsen at ekteskapet er «mellom mann og kvinne». Nå har han stått fram som homofil.

Den tidligere danske ministeren Esben Lunde Larsen flytter nå til Israel for å studere bibelen.
Publisert

Esben Lunde Larsen var Danmarks utdannelses- og forskningsminister fra 2015 til 2016 og miljøvern- og matvareminister fra 2016 til 2018. Han har siden vært tilknyttet tenketanken World Resources Institute i Washington, men flytter nå til Israel for å studere bibelen.

I anledning Copenhagen Pride-uka som startet 12. august, skrev Esben Lunde Larsen (44) et innlegg på Linkedin der han sto fram som homofil.

Ifølge Avisen Danmark er dette første gang den tidligere Venstre-ministeren offentlig har sagt at han er homofil.

For elleve år siden sa Lunde Larsen at han som ordinert prest, ville si nei hvis et homofilt par spurte ham om han ville vie dem.

«Jeg vil si nei til en slik forespørsel. For meg er ekteskapet mellom mann og kvinne», sa han den gangen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det skjedde etter at et flertall i Folketinget hadde stemt for at homofile kunne gifte seg på lik linje med heterofile. Han var ikke selv til stede i Folketingssalen under avstemningen, men ble spurt om sin mening i etterkant.

Esben Lunde Larsen sammen med sin venn Rasmus Boring, komponist og pianist.

Her er innlegget han skrev på Linkedin 16. august:

«Hvorfor feire? I København er denne uken Pride-uke! Vi feirer friheten til å være, til å være deg selv, til å elske den du vil, til å leve som du føler for. Mange steder i verden tillater ikke denne typen frihet. Og selv om vi i Danmark opplever en fantastisk mengde frihet, må vi snakke om det, være oppmerksomme på det og feire det. Men også kjempe for mennesker rundt om i verden, som ikke opplever samme grad av frihet. Som må skjule hvem de er. I dag dro jeg til Vartov for å synge om frihet og retten til å være. Min venn, Rasmus Boring, komponist og pianist, (på bildet) spilte og snakket om dansk musikk, som beskriver frihetens dyrebare gave. Og flere hundre mennesker sang med. Den danske frihetstradisjonen har sterke røtter i tankene og skriftene til N.F.S. Grundtvig (den gamle mannen på bildet...) Jeg skrev doktorgraden min om hans forståelse av frihet (ytringsfrihet og religionsfrihet). Siden jeg selv er homofil, vil jeg selvfølgelig understreke viktigheten av å ha frihet til å være, hvem du er, og friheten til å elske, hvem du vil - og feire det. Men også kjemp for å utvide friheten over hele kloden.»

Powered by Labrador CMS