«Pandemien har gitt oss en smakebit av hva slags kulturliv Listhaugs parti kjemper for»

Blikk-redaktør Erna Bøyums kommentar.

Publisert Sist oppdatert

LEVENDE SKEIV KUNST gir oss glede, trøst, felleskap og mot når vi kan dele opplevelsene sammen. Kunstens uregjerlige kraft trigger tankene våre, den utfordrer og skaper både medfølelse og motstand i oss, og av og til lykkes den også å provosere fram avgjørende samfunnsmessige endringer som bedrer folks liv, helse og trygghet.

Men under pandemien har den skeive kulturen med Pride-festivaler, dragshow, bokbad, konserter og dj-er på skeive utesteder forsvunnet ut i den digitale likegyldigheten. Den skeive bokfestivalen Versus ble avlyst, og det samme ble alle konsertene med skeive artister som er viktige for oss som trenger felleskap, gjenkjennelighet og påfyll av kulturuttrykk fra «våre egne».

Den skeive kulturens ulike scener og møteplasser er alle borte. Hvem som klarer seg eller ikke, vet vi ingenting om ennå. Skeiv kultur har alltid beveget seg i ytterkanten av det etablerte, respekterte og høyverdige. At pådriverne av og utøverne på den alternative og dermed «smale» kulturscenen vil få koronakompensasjon fra staten, er lite sannsynlig. De fleste fikk heller ikke støtte før koronaen.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS