Musikk

Nils Bech returnerer til Operaen

Det loves ny musikk når Nils Bech inntar Operaen igjen til høsten.

22. september skal Nils Bech holde konsert på Hovedscenen.
Publisert

Høsten 2024 har tiden kommet for at artist og scenekunstner Nils Bech skal innta Operaen med en helt ny forestilling. At Bech har fått Operaen som sin hjemmebane har vist seg å være et lykketreff for både artist og publikummere flere ganger før, og blitt en obligatorisk begivenhet for mange. 

Kanskje ikke så rart når man ser på Operaens oppsummering av tidligere Bech-forestillinger med «Nasjonalballetten, duetter med rappere og Bjørn Eidsvåg, barnekor, muppet show-komiker eller palmeblader, Ida Ekblad-skulpturer, laserkanoner og et moteikon senket fra taket i en julekule.» 

Forrige gang hadde han altså med seg Nasjonalballetten, men hva han har på lur denne gangen er han foreløpig hemmelighetsfull om. Det eneste som loves er ny musikk, noe som vil si at «Jeg elsker han», hans enestående duettprosjekt fra 2023, skal få en oppfølger.

 Prosjektet handlet om å fylle hull i den norske sangboka, at to av samme kjønn kan synge kjærlighetsduetter. Prosjektet bød på samarbeider med navn som Bjørn Eidsvåg, Dutty Dior, Kristian Kristensen, Gundelach, Turab og EMIR. 

«Bech har evnen til å kombinere høy- og lavkultur, børs og katedral, samtidsmusikk og slagere på en måte ingen andre norske artister får til. Alltid overraskende, alltid inderlig og med Bechs særegne formidling og kuratering i kjernen,» heter det videre i Operaens beskrivelse av det kommende arrangementet. 

Billetter til arrangementet er i salg nå.

Powered by Labrador CMS