Lesbisk synlighetsuke

– Lesbisk synlighet er fremdeles tabu

I den lesbiske synlighetsuka sier Europaparlamentets LHBTI-intergruppe at de vil kjempe mot diskriminering av lesbiske.

Publisert Sist oppdatert

Den lesbiske synlighetsdagen markeres internasjonalt hvert år 26. april. I år varer lesbisk synlighetsuke fra mandag 25. april til søndag 1. mai.

– Lesbisk synlighet er fremdeles tabu og lesbiske er fremdeles ofre for lesbofobi, en form for diskriminering som lever komfortabelt sammen med homofobi og misogyni. Kun gjennom allierte kan vi bygge en bevegelse som virkelig er inkluderende og støttende, sier presidenten av LHBTI-intergruppen Malin Björk.

Björk mener synlighetsdagen og synlighetsuken er en anledning til å løfte fram diskriminering mot lesbiske og kjempe for bedre beskyttelse mot trakassering og vold.

Hun viser blant annet til en undersøkelse utført av Eurocentralasian Lesbian Community (EL*C) i juni i fjor, som konkluderer med at pandemien har hatt stor negativ innvirkning på lesbiske, transkvinner og ikke-binære.

– Vi burde fokusere mye mer på hvordan manglende aksept av seksualitet og kjønnsmangfold har alvorlige skader på mental helse, sier visepresidenten av LHBTI-intergruppen Maria Walsh.

– På denne dagen taler vi til lesbiske kvinners fordel og forsikrer dem om at det vil bli bedre – og til alle lesbiske grupper og miljøer minner vi om at LHBTI-intergruppen er en alliert: Inkluderende i sin kamp og målbevisst i sin hensikt.

Powered by Labrador CMS