Skeiv sommer 

Bill.mrk «Ønsker båttur»

FRIs politiske rådgiver, DJ og utelivets ukronede «Free the Nipple»-dronning Selena Sefany, har møtt trettiårsveggen. På sommermenyen står turer i skog og mark. Og båttur. Om noen inviterer.

Med slow jams på øret nyter DJ Selena Sefany planløse sommerdager, slow dance, sommerflørting og naturvin.
Publisert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien, og dagens sommergjest er FRIs politiske rådgiver og DJ Selena Sefany. 

Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Jeg tror det har klikket litt for meg, jeg kan vanligvis ikke vente med å reise utenlands og trives best i neonlys og asfaltjungel. I år har jeg derimot kjøpt turutstyr og blitt inspirert til å tilbringe sommeren på telttur, hyttetur, Oslofjord-øyene osv. Kanskje det er 30-årskrisa? Jeg skal uansett på UK Black Pride og leve mitt beste bifile liv, for balanse!

Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Min kjære DJ-partner Same Yassin! Hun har et godt og kreativt planleggingshode, men akkurat nok ADHD til at man aldri vet hva som venter rundt neste sving. Hun er også helt rå på å velge naturvin, en livsviktig ferieingrediens.

Beste sommerminne?

– Her er det mye å velge mellom, jeg er kronisk lykkelig om sommeren! Men mitt beste sommerminne var da jeg som nysingel dro to uker til Barcelona alene. Jeg ble kjent med helt fantastiske mennesker uansett hvor jeg dro, og ble invitert med på middager, utflukter, demonstrasjon, takterrasser, drag shows og mye, mye mer. Jeg anbefaler alle å reise alene!

Verste sommerminne?

– London, panorama penthouse, og et litt for ivrig nachspiel som aldri burde skjedd …

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg liker best å se an dagsformen og hoppe på et fly innen de neste dagene, og er typisk den som googler landets valuta, språk og severdigheter på vei til Gardemoen. PS. kan noen invitere meg på båttur?

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Listen er lang. Jeg hadde definitivt vist dem Oslofjorden, Botanisk hage, Punjab Tandoori, Nasjonalmuseet og Frank Znort på Blå. Jeg pleide å tro det var viktig å vise slottet, men skjønte fort på antiklimakset at ingen bryr seg. 

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

– Vanligvis er jeg veldig aktiv i kulturlivet og elsker å få med meg det som skjer. Om sommeren er det helt motsatt. Ingen avtaler, planlegging og styr, bare dager som flyter og svever sakte forbi. 

Hvilke skeive saker brenner du for?

– Rettighetene til dem som faller mellom to og flere stoler. Transpersoner, særlig ikke-binære og skeive som tilhører flere minoritetskategorier, blir ofte oversett og misforstått i politikken, media og i samfunnet ellers. Våre liv blir gjort til forenklede argumenter om oss, uten oss. “Happy Pride”, kanskje, men happy for hvem?

Hva leser eller ser du på i sommer?

– Alt som er hjernedødt! Håpløs romantikk og trash reality.

Favorittsommerlåt?

– Slow jams som «Redbone» av Childish Gambino og «Hrs & Hrs» av Muni Long får meg alltid til å slow dance og fantasere om sommerflørting.

 

 

Powered by Labrador CMS