Oslo/Fusion

Se den norske prisbelønte kortfilmen «Burger»

Oslo/Fusion får besøk av filmfestivalen Iris Prize, som deler ut verdens største kortfilmpris for skeiv film.

Regissør Magnus Mork vant juryens spesialpris under Sundance Film Festival i 2014 for kortfilmen «Burger». Se den på Oslo/Fusion International Film Festival.
Publisert

Oslo/Fusion International Film Festival byr på 135 kvalitetsfilmer på Cinemateket og Vega Scene 22.-29. september.

Høydepunkter fra programmet:

Spesialvisning: Iris Prize presenterer

Et kuratert utvalg av fengslende filmer fra Iris Productions. Bli med på en oppslukende reise i følelser og og refleksjoner når vi dykker inn i ulike historier og temaer. Opplev møter i de sene nattetimer i «Burger», den mørke dramakomedien «Followers», den rørende «I Shall Be Whiter Than Snow», motstandskraften i et samfunn i endring i «Colonial Gods» (den første filmen fra Iris Productions), og den herlige romantiske komedien «Cardiff», filmet i strålende svart-hvitt. 

Grunnlegger og festivalleder, Berwyn Rowlands besøker Oslo/Fusion for å introdusere programmet og Iris Prize - verdens største pris for LHBTQ+ kortfilm.

«Cardiff» (2020). Den kronisk single, Frederick, misunner sin fabelaktig homofile venn, Joe, som virker å vasse tilbud, til tross for at han er lykkelig gift. Men når Fredericks mor kommer på besøk skaper hun kaos i kjærlighetslivet hans og noen godt skjulte hemmeligheter blir avslørt på komisk vis.

Spillefilm: «Clashing Differences»

Det er opprør i luften når en hvit feministisk organisasjon samler en gruppe med skeive og fargede kvinner til en panelsamtale, i et forsøk på å gjøre deres kommende konferanse mer mangfoldig. 

I en tid der mange organisasjoner tilsynelatende ser mangfoldighet kun som korrekte bokser å huke av fremfor å vise seg genuint inkluderende, bruker filmskaper Merle Grimmes Clashing Differences humor for et svært ærlig og direkte blikk på nyanserte, flerfoldige og komplekse temaer som arbeidsutnyttelse, fargediskriminering og interseksjonalitet.

«Clashing Differences» (2023).

Dokumentar: «Acsexybility»

Acsexybility er en dokumentar i krysningspunktet mellom nedsatt funksjonsevne og skeivhet, med dypt personlige historier fra mennesker med ulike funksjonsnedsettelser.

Gjennom subjektenes ærlighet, erotiske styrke og deres sårbarhet, beriker og åpner denne filmen for en dyp og nødvendig samtale rundt dette fellesskapets seksualitet, fantasier og selvuttrykk. 

Filmen dekonstruerer dermed stereotypier om personer med nedsatt funksjonsevne som skjøre og aseksuelle, og endrer idéen om dem som engleaktige, sære, og uten følelser av begjær. Filmen adresserer alt fra flørting, dating, kyssing og onani til det å klare seg selv og selvfølgelig sex. Som de sier selv, «Vi puler og vi puler bra.»

«Acsexybility» (2023).

Fullt program, visningstider og info: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS