Uteliv

«Lompa» gjenoppstår som skeiv møteplass

Visste du at bistroen Olympen «Lompa» på Grønland i Oslo var en møteplass for homofile menn på 1910-tallet? Nå har «Lompa» gjenoppstått. – Vi ønsker at «Lompa» skal være et safe space for alle, sier daglig leder Oda Horgen og inviterer til Fri Da Mic med dragrtistene Frida Marida og Elektra Puzzz lørdag 7. oktober.

Elektra Puzzz og Frida Marida inviterer til Fri Da Mic på «Lompa» i Grønlandsleiret i Oslo lørdag 7. oktober.
Publisert Sist oppdatert

Bistroen Olympen, ofte kalt «Lompa» på folkemunne, er et historierikt spisested. Nå har Olympen gjenåpnet med nye eiere og med Oda Horgen som daglig leder.

– Nyåpning av et utested er alltid spennende og litt kaotisk i begynnelsen, men det har gått veldig fint og kunder, både stamkunder og nye, har kommet innom. Vi kaller Olympen nå for en bistro, og har gått for en allsidig meny i ulike priskategorier, sier Horgen.

I tillegg til å ha servert mat og drikke siden 1892, er «Lompa» kjent som et spisested med underholdning, og Horgen kan lokke flere ulike arrangementer fremover.

7. oktober er det premiere på det åpne scenekonseptet Fri Da Mic. Konseptet så dagens lys da Hani Assaf, kjent som dragartisten Frida Marida, og Katinka Steensgaard, kjent som dragartisten Elektra Puzzz, ønsket å skape en ny åpen scene for alle.

– Med Fri Da Mic ønsker vi å samle folk fra ulike bakgrunner og sceneuttrykk på en og samme åpne scene. Her kan du for eksempel gjøre drag, danse, slam, poesi eller synge! Vi har med oss et dyktig live-band som man kan opptre med om man vil.

Queerfriendly og åpent for alle

Hani og Katinka forteller at Fri Da Mic er et gratis queerfriendly arrangement, og presiserer at alle, skeive som streite, er velkomne.

– Inntrykket en får av «Lompa» historisk er kanskje at det har vært et litt «fancy sted» for en overklasse, sier Katinka Steensgaard.

– Men det er spennende at «Lompa» nå promoteres som et sted for alle. Siden Fri Da Mic er et skeivt initiativ, så var det spennende da Oda fortalte at hun hadde hørt rykter om at «Lompa» en gang var en skeiv møteplass. Jeg gjorde noen søk i Skeiv Arkiv, og fant noen kilder på at «Lompa» var et sted hvor homofile menn kunne finne andre homofile menn på 1910-tallet! Så da er det passende at det kommer litt skeivhet igjen på «Lompa».

Daglig leder Oda Horgen synes også det er fint at de får inn et skeivt arrangement.

– Vi ønsker at «Lompa» skal være et safe space for alle, og jobber for eksempel med at alle ansatte skal være oppdaterte på mangfold.

Hani aka Frida Marida lover magisk stemning når Fri Da Mic åpner dørene lørdag 7. oktober.

– Det kommer til å bli mye live musikk, og mange talentfulle opptredener. Olympen er et vakkert sted å ha eventet på, og jeg tror stemningen kommer til å bli magisk. Vi har og plass til flere artister, så ikke nøl om du har lyst til å opptre. Dere er alle velkomne til vår veldig åpne scene!

Fri Da Mic, lørdag 7. oktober kl. 19, Olympen, Grønlandsleiret, Oslo. Gratis inngang.

 Info: Fri Da Mic på Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS