Pride

Pride i Fredrikstad og Tønsberg

Sjekk hvor det er Pride denne uka.

Fredrikstad Pride 2022.
Publisert

Fredrikstad Pride byr på et skeivt tilbakeblikk når de inviterer til utekino og visning av «Fucking Åmål» (1998) på Tæps i Nygaardsgata 33 onsdag 16. august kl. 20.30.

 Visningen er et samarbeid mellom Tæps og Pride Fredrikstad, og åpner Filmklubb Fredrikstads høstsemester.

«Fucking Åmål» er Lukas Moodyssons debutfilm hvor han viser en egen evne til å portrettere et troverdig ungdomsmiljø i en liten svensk by. Når de to unge skuespillerne Alexandra Dahlström og Rebecca Liljeberg følger opp med glimrende skuespill, som rastløse og populære Elin og sårbare Rebecca er klassikerstatusen sikret.

Fra håpløs til fryktløs

Torsdag 17. august er det samling på parade-work shop hvor for å lage egne paroler til paraden. Fredrikstad Pride lokker med noen av byens idrettsstjerner, næringsliv og bedrifter fra kl. 12 til 18 i Trosvikstranda 9.

Samme dag kl. 19 inviterer Fredrikstad Pride til Pride på bibloteket. Arrangementet «På flukt til seg selv» foregår på Fredrikstad bibliotek og her møter du Wesam Almadani og Sandra Krogh-Bjerke.

Wesam Almadani er palestinsk forfatter og aktivist. Hen ble født i en flyktningleir i Sudan, og vokste senere opp i Egypt. Etter Osloavtalen ble familien flyttet til Gaza. I 2018 kom hen til Norge som fribyforfatter. Almadani har utgitt en roman og en diktsamling og beskriver sitt eget liv som en kamp som aldri tar slutt.

Sandra Krogh-Bjerke er en fryktløs transkvinne som tidlig i livet var uten håp. Inne i et skap. Hun kom ut og forteller nå sin historie gjennom foredrag, seminarer, intervjuer og sofasamtaler med tittelen «Fra håpløs til fryktløs!».

Paradedag

Lørdag 19. august er den store paradedagen. Oppmøte i Lykkebergparken kl. 14. Paraden ender på Dampskipbrygga. Det blir show og overraskelser både før og etter paraden med musikk og appeller.

Like etter paraden, kl. 17, åpner dørene til pridefest på Hotel Fredrikstad. Dj Vera, Dj SamSam, Gloria and the Gentz og Henrik Wilhelmsen skal sammen skape stemning.

Info: Fredrikstad Pride

Tønsberg Pride

I Tønsberg er det offisiell Pride-åpning torsdag 17. august kl. 15 på Tønsberg og Færder bibliotek, ved Ruinene. Kl. 15.30 flyttes det hele innendørs på Blackbox for presentasjon av InTransit. InTransit er en sosial møteplass og fristed for transpersoner og ikke-binære, enten man har vært ute lenge eller bare nylig har startet å sette spørsmålstegn ved egen kjønnsidentitet. InTransit er for personer som er 16 år og eldre.

Kl. 16 blir det foredrag av Regionalt Senter for Kjønnsinkongruens (RSKi). De vil fortelle om senteret, hva de tilbyr, og gi en presentasjon av praktiske hjelpemidler som de har med seg. Foredraget er passende for de som er 18 år og eldre.

Kl. 17 kommer ordfører Anne Rygh Pedersen for å snakke til Tønsberg Pride.

Kl. 19 inviterer Domkirken til Regnbuemesse kl. 19 hvor det blir preken og kulturelle innslag.

Vera Brå besøker Tønsberg Pride og Støperiet.

Drag på Støperiet

Fredag 18. august inviterer Tønsberg Pride til dragshow på Støperiet. På scenen står blant andre dronningen av Tønsberg, Vera Brå, sammen med Levi Lyst, Irma Drak og Kyri Lovalova. Dørene åpner kl. 19.

Miljøvennlig parade

Lørdag 19. august er det oppmøte i Gunnarsbøparken kl. 15.30 hvor det blir taler og appeller før paraden går kl. 16. Paraden går gjennom sentrum og ender i bakgården på Haugar kunstmuseum. Paraden er miljøvennlig. Det betyr at det ikke er lov til å bruke av produkter som fører til forsøpling, som konfettikanoner og glitter.

Tønsberg Pride avsluttes på Haugar kunstmuseum med stor fest i bakgården og konsert med Sval Rosenløw Eeg. Hun har en stor norsk fanbase som har fulgt henne tett over flere år etter seieren i Melodi Grand Prix junior i 2011.

Info: Tønsberg Pride

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS