Intervju

Great Garlic Girls har turnert i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Færøyene, Island, Sveits, Asia og USA. De turnerte også i Libanon under krigen i 1989 der de underholdt FN- styrkene. Fra venstre: Olav Klingen, Terje Schrøder og Jonny Nymoen.

Hvitløksdronninga

Etter snart 40 år på tusenvis av scener, milevis på høye hæler, flere tonn med sminke, parykker og paljetter, er Terje Schrøder slett ikke ferdig med Great Garlic Girls. – Vi kan ikke legge opp før vi har fått feiret oss selv.

Publisert Sist oppdatert

Det durer jevnt og trutt på beste vestkant i Oslo. Jeg følger duringen gjennom en imponerende port og øverst i den gruslagte veien står Terje Schrøder. Selveste hvitløksdronninga. Han tar imot Blikk med en løvblåser i hendene, og et stor og blendende hvitt smil.

– Jeg skal feire bursdag i morgen, skjønner du, sier han som forklaring på det barske utstyret han opererer.

Schrøder slår av udyret og inviterer oss opp på terrassen til iskaldt vann med sitron. I 38 år har han vært fast medlem av Great Garlic Girls som i år kan se tilbake på 40 år i dragtjenesten.

Historien om dem begynte da Olav Klingen kontaktet Morten Rudå for å starte opp en draggruppe. De fikk med seg Simen Sand og 2. juni 1981 inviterte trioen til «Dragshow» på Pilen Restaurant i St. Olavs gate i Oslo – og dermed var Great Garlic Girls født. To år senere ble også Terje Schrøder en hvitløksjente.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS