Pride

Black metal-drag på Drammen Pride

Dragkongen Erik Sjon er bare en av artistene du møter på Drammen Pride 10. - 13. august.

Erik Sjon er en metal superstjerne i Norge og har gått fra å sitte på lokale rockepuber til å stå på scenen og bringe metal og rock til det skeive miljøet. Lørdag 12. august står han på scenen på Pride Night under Drammen Pride.
Publisert Sist oppdatert

Drammen Pride åpnes offisielt torsdag 10. august kl. 18 på Strømsø torg, med underholdning og appeller. Samme kveld er det mulig å få seg nye venner når Drammen Pride arrangerer Speedfriending på Rekord Bar kl. 19.

 Fredag 11. august vises den skeive filmen «Norwegian Dream» på Drammen kino, mens Pride Park åpner på Bragernes Torg kl. 14. I Pride Park finnes det noe for alle, enten du kommer for fest, protest eller for å sosialisere. På åpningsdagen er det konserter med Leila og Dirtphunks, og musikkbingo med de profesjonelle tøysekoppene Hawk the Glorious og Runa the Runicorn.

Fredag inviterer Drammen Pride til Skeiv Ungdomskafé på Fellesverket kl. 18 med musikk, konkurranser, regnbue- og glittersminke, mat og drikke og man kan lage sine egne pridesmykker. Arrangementet er rusfritt og aldersgrensen 13 - 20 år.

Kl. 18 er det åpning av PrideArts utstilling «Queer Spirit» i Strømsø kirke i forbindelse med Drammen Pride og Drammen Sacred Music Festival. Kunsten i «Queer Spirit» dekker et bredt spekter av fortellinger om hvordan skeive finner håp, mening og trøst i tro og åndelig søken. Utstillingen henger til 24. september.

Lørdag 12. august starter med parade i Svelvik kl. 11. Ruta begynner på Adax-bygget og går Storgaten bort til Næringssenteret og tilbake til Svelvik kirke der paraden avrundes med en appell.

I Drammen arrangeres Mini Pride kl. 11 på Forandringshuset med fortellerstund og show med isbjørnen Kim. Det blir også plakatverksted og ansiktsmaling.

Paraden i Drammen går kl. 13.30 fra Kirkegårdsparken og etterfølges av paradeshow kl. 15 med appeller, musikk og dragshow. Det blir et fyrverkeri av underholdning med Thomas Jenssen, Eva Kyomi og dragikonene Erik Sjon og Briar The VaudeVillain. I tillegg deles prisen Årets Regnbuesjel ut.

Kvelden avsluttes på Quality Hotel River Station hvor Drammen Pride inviterer til Pride Night kl. 18. I år kan du forvente drøy drag, pirrende poledancing og artister, som tamilske Haranni Umakanthan, Erik Sjon, Pamela The Pam og Henrik Wilhelm Wilhelmsen. Dj K-PAXian avsutter natta med frekke rytmer.

Fullt program og info: drammenpride.no

 

 

 

Powered by Labrador CMS