Pride

Skeiv dag i Drammen

De skeive organisasjonene i Drammen forlenger den lokale Mangfoldsuka, og inviterer til skeiv dag lørdag 1. juni.

Drammen Pride 2022.
Publisert Sist oppdatert

Mangfoldsuka i Drammen går mot slutten. En uke som har fått mye oppmerksomhet, både positivt og negativt.

Siden mandag har de offentlige skolene og barnehagene markert at de er for alle, uavhengig av hva som skiller den enkelte. Temauka ble avsluttet med at regnbueflagget ble heist på de respektive skolene og barnehagene 28. mai.

Reagerte på tvang

Ikke alle var like begeistret, og det er flaggingen med regnbueflagget som har skapt en konflikt.

I en kronikk i Drammens Tidende gikk en foreldregruppe hardt ut mot flaggingen av regnbueflagg.

«Vi finner oss ikke i at kommunen vil tvinge Pride og regnbueflagget på barna våre», het det i kronikken i Drammens Tidende.

Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for barnehage og skole, var på sin side klokkeklar på at ansatte var forventet å stille opp for verdiene i mangfoldsuka.

– Jeg både tror, håper og forventer at ansatte kan stille seg bak en slik markering. I Drammen mener vi at det er viktig å synliggjøre at vi er barnehage og skole for alle. Derfor er en markering for mangfold, og mot diskriminering og annerledesgjøring, viktig, skrev Sola i en e-post til Drammens Tidende.

Arrangerer Skeiv dag

Nå har skeive aktører, med Queer Hangout og Leona Imperatori i spissen, bestemt seg for å samle og synliggjøre det viktige skeive miljøet i byen, og inviterer til Skeiv dag lørdag 1. juni, starten på Pride-måneden, hvor det blir marked, mat, smykkeverksted og ballongdyr med klovnen Abby.

Arrangører er Queer Hangout i Drammen, Drammen Pride, Regnbuefamilier i Drammen og Omegn, Skeiv Ungdomscafe og Criollo Sjokoladebar. Skeiv dag starter kl. 11 og avsluttes kl. 14.

Info: Drammen Prides Facebookside

Powered by Labrador CMS