Pride

Strid om skeiv synlighet i Drammen

«Mangfoldsuka» i Drammen skal avsluttes med å heise regnbueflagg ved alle skoler og barnehager. Det får enkelte foreldre og lærere til å reagere.

Publisert

Denne uka går startskuddet for mangfoldsuka i Drammen kommune. Fra 22. til 28. mai skal de offentlige skolene og barnehagene løfte fram at barnehagen og skolen er for alle, uavhengig av hva som skiller den enkelte.

Temauka avsluttes med at regnbueflagget heises på de respektive skolene og barnehagene 28. mai.

Ikke alle er like begeistret, og det er flaggingen med regnbueflagget som har skapt en konflikt med flere foreldre og skoleansatte. I en kronikk i Drammens Tidende går en foreldregruppe hardt ut mot flaggingen av regnbueflagg.

«Vi finner oss ikke i at kommunen vil tvinge Pride og regnbueflagget på barna våre», heter det i kronikken i Drammens Tidende.

Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for barnehage og skole, er på sin side klokkeklar på at ansatte forventes å stille opp for verdiene i mangfoldsuka.

– Jeg både tror, håper og forventer at ansatte kan stille seg bak en slik markering. I Drammen mener vi at det er viktig å synliggjøre at vi er barnehage og skole for alle. Derfor er en markering for mangfold, og mot diskriminering og annerledesgjøring, viktig, skriver Sola i en e-post til Drammens Tidende.

Det stilner ikke kritikken fra verken foreldre, ei heller fra enkelte lærere.

40 foreldre og 14 ansatte ved skoler og barnehager i Drammen har signert et brev der de har bedt Statsforvalteren om å vurdere lovligheten av den obligatoriske markeringen av Pride og felles flaggheising av regnbueflagget.

I tillegg opplyses det at ti lærere har sluttet seg til brevet anonymt.

Tormod Evensen er lærer ved Konnerud skole, og han utfordrer skolesjefen og nekter å delta på flaggheisingen. Evensen er også styremedlem i Foreldre.net.

– Det er foreningen Fri som eier Pride. Det er deres verk og deres eiendom, og de får nå skolen inn i lomma si. Over tid kan de da påvirke med mer innhold, sier Evensen til Drammens Tidende.

Evensen frykter nå at han kan miste jobben som lærer.

– Jeg er litt redd for det, men trosser opplegget fordi jeg vil være meg selv i en mangfoldsuke, og for å stå med andre som ikke vil være politisk korrekte for å høre til.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS