Pride

– Pride handler om frihetskamp

Stortingspresident og drammenser Masud Gharahkhani gikk i front i paraden under Drammen Pride lørdag 12. august.

Stortingspresident Masud Gharahkhani.
Publisert Sist oppdatert

Det har vært travle dager for stortingspresidenten takket være uværet Hans, men likevel tok han seg tid til å delta i paraden under Drammen Pride.

– Jeg møtte frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sanitetskvinnene i går. Da fikk vi høre at de største utfordringene med Hans ikke gjelder Drammen sentrum, men lenger opp mot Mjøndalen, så Drammen Pride er heldigvis ikke rammet, sier Masud Gharahkhani til Blikk.

 Han er godt fornøyd med oppmøtet til årets parade.

– Det som er moro er at jeg har møtt igjen frivillige fra Røde Kors her i paraden, så det viser at skeive er aktive på alle fronter i samfunnet.

 For Gharahkhani er Pride både feiring og protest.

– Vi skal feire friheten og kjærligheten, men det er også en demonstrasjon og en minnemarkering etter 25. juni i fjor. Pride handler om frihetskamp. Med stolthet kan jeg si at Drammen har valgt å flagge med regnbueflagget og vi har fått en regnbuegate i Tollbugata, og det er bra. Men som andre steder ser vi også i Drammen at det drives med hærverk, og der er det en jobb som må gjøres.

Drag-kongene

Erik Sjon og Briar The VaudeVillain.

 Blikk møtte drag-kongene Erik Sjon og Briar The VaudeVillain i paraden i Drammen. Begge skal opptre på Pride Park og er imponert over at festivalen satser, ikke bare på drag-dronninger, men drag-konger.

 – Vi som er drag-konger er en minoritet i minoriteten, sier Erik Sjon.

– Vi er ofte en ettertanke i miljøet, men på Drammen Pride var de bestemt på at de ville ha drag-konger. Det er en fin følelse å kjenne på, og en erkjennelse at at vi også er viktige aktører i det skeive miljøet, sier Erik Sjon.

– Det er takket være Kitane Kinvares, som booker for Drammen Pride, at det har blitt slik. Han er superflink og ønsker en festival som er litt alternativ, sier Briar The VaudeVillain. – Jeg pleier å kalle meg selv kvotekongen, haha. Det er jo nettopp fordi vi som drag-konger ofte føler at vi kvoteres inn. Drammen Pride tar så godt vare på oss og vi gleder oss til å opptre i Pride Park i dag. 

Se bilder fra paraden under Drammen Pride.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS