Film

Udo Kier fant den lysegrønne buksedressen i en bruktbutikk. – Jeg beholdt den på i de 18 dagene innspillingen varte. Den minnet meg om David Bowie og Elton John på 70-tallet, før de ble kjedelige.

En gammel skrulle på rømmen

– Pat hadde en egen karakteristisk måte å gå på og å røyke på, han kom fra en generasjon homser som vokste opp med Judy Garland og Shirley Bassey, med cocktails og bitchy replikker, forteller Udo Kier som spiller den flamboyante frisørhomsen i «Swan Song».

Publisert

.

«Swan Song» som nå vises på norske kinoer, handler om å lære at det aldri er for sent å leve igjen. Slik homoikonet Udo Kier (77) gjør i rollen som frisøren Pat Pitsenbarger.

Vi har sett Kier på film før. Hans kalde, stålblå blikk og truende tyske aksent glemmer vi ikke lett, verken som blodtørstig Dracula, Jack the Ripper, eller Adolf Hitler. Sistnevnte spiller Kier for tredje gang i neste sesong av serien «Hunters», som vises på Amazon Prime i løpet av 2022.

– Hollywood syntes at en tysker var perfekt til å spille ond, forteller Kier, som har blitt typecastet som vampyr og nazist siden 1990-tallet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS