Elliot Page pryder forsiden på magasinet Time.
Elliot Page pryder forsiden på magasinet Time.

«Endelig er jeg meg selv»

«Det er stereotyper om maskulinitet og femininitet som definerer hvordan vi oppfører oss, kler oss og snakker. Og det tjener ingen», sier Elliot Page.

Publisert

Elliot Page husker ikke nøyaktig hvor lenge han hadde spurt. Men han husker den akutte følelsen av triumf da han som 9-åring endelig fikk klippe håret.

«Jeg følte meg som en gutt,» sier Elliot Page i et portrettintervju med magasinet Time.

«Jeg ønsket å bli gutt. Jeg spurte mamma om jeg kunne være gutt en dag.»

Da han vokste opp i Halifax, Nova Scotia, så Page seg selv som gutt i imaginære spill, totalt frigjort fra ubehaget det medførte hvordan andre mennesker så ham: som en jente. Etter hårklippen begynte omsider fremmede å oppfatte ham slik han så seg selv, og det føltes både riktig og spennende.

Elsker å være trans

Skuespilleren, som er kjent fra filmer som «Juno» og Netflix-serien «The Umbrella Academy», kom ut som trans 1. desember i fjor og kunngjorde i en post på Facebook at han nå heter Elliot Page.

«Hei venner, jeg vil dele med dere at jeg er trans. Pronomen jeg bruker er han/dem, og navnet mitt er Elliot. Jeg føler meg heldig som kan skrive dette. For å være her. For å ha kommet til dette punktet i livet mitt,» skrev Elliot Page.

Han skrev også at han elsker å være trans. Og queer. Nå åpner Page opp i et portrettintervju med magasinet Time. Les hele intervjuet her: Elliot Page Is Ready for This Moment

Powered by Labrador CMS