Elliot Page

«Som å se meg selv for første gang»

Det har gått ett år siden skuespiller Elliot Page kom ut som trans, og han lever nå sitt beste liv. I juni er han aktuell med sesong tre av tv-serien The Umbrella Academy.

Elliot Page.
Publisert Sist oppdatert

Elliot Page, kjent fra filmer som Juno og ikke minst Netflix-serien The Umbrella Academy, tok den røde løperen med storm under Oscar-utdelingen nylig.

«Jeg føler meg så bra som jeg aldri tidligere har følt meg. Det er en følelse jeg aldri trodde var mulig», meldte Page på Instagram Live via profilen @trans_week.

«Jeg vet hvilke utfordringer jeg har overkommet, og hvor vanskelig det har vært for meg.»

Page snakket om opplevelsen av å være på Oscar-utdelingen og gleden av å gå kledd i dress.

«Det var et spesielt, nydelig og flott øyeblikk, og da jeg så bilder av meg selv etterpå var det så jævlig kult. Det var som å se meg selv for første gang.»

Page er tydelig på at han er privilegert og at har hatt tilgang til ressurser mange ikke har tilgang til.

«Det har reddet livet mitt. Fra terapi til kirurgi, og alt imellom. Jeg er privilegert, jeg vet det.»

Page langet også ut mot den nye anti-homo lovgivningen i Florida, den kontroversielle «Don’t say gay»-loven.

«Jeg er så lei av å måtte si ‘Nei, vi eksisterer.' Det er en veldig emosjonell tilstand å befinne seg i. Misinformasjonen som bedrives påvirker folk», sier Page og legger til at han alltid forsøker å snakke åpent og å vise sin støtte til lhbtq-miljøet.

The Umbrella Aacademy

I juni er Elliot Page aktuell i sesong tre av Netflix-serien The Umbrella Academy. Serien er basert på tegneserien ved samme navn, laget av frontfigur i bandet My Chemical Romance, Gerard Way.

I serien møter vi seks superhelter, alle født under mystiske omgivelser på samme dag og oppdratt av adoptivfaren. Han har opprettet en kostskole for å utvikle barnas superkrefter og forberede dem på å redde verden. Etter farens død, møtes de igjen som voksne, og må forholde seg til en nært forestående apokalypse. Page spiller karakteren The White Violin, den eneste av søsknene som ikke har overnaturlige krefter.

Første delen av tegneserien, som ble utgitt i 2008, ble tildelt den prestisjefylte prisen Eisner Awards.

Powered by Labrador CMS