Emma Thompson

Thompson for transfolk

Skuespilleren Emma Thompson har sammen med 77 andre kvinnelige politikere og kulturpersonligheter fra Storbritannia, underskrevet et åpent brev til støtte for transpersoners kamp for likestilling i Skottland.

Publisert Sist oppdatert

Les også

Den anerkjente britiske skuespilleren Emma Thompson har sammen med 77 andre kvinnelige politikere og kulturpersonligheter fra Storbritannia, underskrevet et åpent brev til støtte for transpersoners kamp for likestilling i Skottland. Brevet som sto på trykk 3. mars 2019 i den skotske avisa «The Herald», er skrevet av politikeren Rhiannon Spear fra Scottish National Party, som også er leder for den skotske veldedighetsorganisasjonen Time for Inclusive Education. Organisasjonen jobber særlig for synlighet og rettigheter for lhbt-personer.

Ifølge Gaystarnews tar brevet et oppgjør med forsøk på å redusere rettigheter transpersoner har jobbet fram gjennom årene. Blant annet står det at transpersoner har spilt en sentral rolle i hver eneste menneskerettsbevegelse fram til i dag; alt fra lhbt-kamp til kvinnesak. Brevet mener det gjøres forsøk på usynliggjøring av transpersoners kamp for likestilling og menneskerettigheter, og at transfolk blir forsøkt fjernet fra arbeidet med homokamp og kvinnekamp. En klar beskjed i brevet er «Vi sier som en samlet gruppe kvinner: disse holdningene representerer ikke oss. Vi støtter transrettigheter».

Emma Thompson har lenge vært en uttalt støttespiller for lhbt-bevegelsen. Hun har også en stor fanskare blant skeive, og har tidligere sagt med sin skarpe humor at hun lett kunne blitt lesbisk for både Michelle Pfeiffer og Sandra Bullock. Hun hadde også flere roller i tv-serien og lhbt-eposet «Angels in America» (2003), hvor hun blant annet fikk kline med Meryl Streep.

Powered by Labrador CMS