Trans

Benestad får praktisere som lege

Statens helsepersonellnemnd har omgjort deler av vedtaket som gjorde at Esben Esther Benestad ikke lenger skulle få praktisere som lege.

Det var i fjor høst at Statens helsetilsyn startet en gransking av Benestad. Bakgrunnen var bekymringsmeldinger som ble sendt til Statsforvalteren i Agder.
Publisert Sist oppdatert

 «Det er en seier for de skeive og trans-Norge», sier Esben Esther Pirelli Benestad til NRK.

Selv om hen nå kan praktisere som lege, får hen begrenset mulighet til å skrive ut legemidler, skriver Fædrelandsvennen, som først skrev om saken.

Helsetilsynet bestemte i februar at Esben Esther Pirelli Benestad skulle fratas autorisasjonen som lege. Bakgrunnen var bekymringsmeldinger knyttet til behandling av personer med kjønnsinkongruens.

Nå har Statens helsepersonellnemnd delvis omgjort vedtaket.

Benestad får begrenset autorisasjon som lege, og mister retten til å rekvirere legemidler i gruppe A og B, opplyser Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten til Fædrelandsvennen.

Benestad skriver i en pressemelding at det viser hvor ivrige Helsetilsynet er etter å få hen vekk og at det offentlige neppe har særlig mange underordnede stillinger for en 74 år gammel lege.

«Jeg lurer på hvilke leger i Norge som kunne føre tilsyn med min behandling. De måtte vel dokumentere betydelig kompetanse på feltet. Om Helsetilsynet holder på sitt, som jeg tror svært mange vil finne urimelig, blir det ny sak».

Powered by Labrador CMS