Se bildene

Esben Esther hyllet på Regnbuegalla

Lørdag kveld var mange skeive og allierte samlet på Chateau Neuf i Oslo. Anledningen var Regnbuegalla, et glitrende arrangement som hadde satt seg fore å hylle skeive hverdagshelter.

«Årets hyllest går til en lege som i år har møtt motstand fra myndighetene og blitt fratatt sin legelisens. Som sexolog har hen satt søkelyset på transpersoner og debatten rundt transpersoner. Hen har vært avgjørende for fleres livskvalitet», sa prisutdeler Silje Nordnes før hun overrakte prisen Årets hyllest til Esben Esther Pirelli Benestad.
Publisert Sist oppdatert

Langs den røde løperen strømmet festkledde mennesker inn til en kveld av show og alvor, lekende lett ledet av Emma Ellingsen og Noman Mubashir.

Vinnere under årets Regnbuegalla:

Årets skeive forbilde: Christine Marie Jentoft.

Årets allierte: Ingun Wik, Helsestasjon for kjønn og seksualitet.

Årets begivenhet: Folketoget 25. juni.

Årets podkast: Trans Norge.

Årets drag: Frida Marida.

Årets influencer: Joacim Kleven.

Årets idrettsprofil: Lise Klaveness.

Årets underholdning: «Evangeliet etter Jesus, Himmelens dronning».

Årets hyllest: Esben Esther Pirelli Benestad.

Årets «Stå-på»: Blikk-journalist Reidar Engesbak.

Årets skeive forbilde ble Christine Marie Jentoft. – Først og fremst skal jeg takke folk. Blikk var de første som ga meg en plattform. Tusen takk til Espen Esther! Du er grunnen til at jeg står her. Jeg trodde ikke jeg kom til å vinne, jeg er helt stum,, sa Jentoft.
Lederen av Skeiv Ungdom Jane -Victorius Bonsaksen satt i juryen for Regnbuegallaen. Bonsaksen fortalte at det hadde vært en krevende men morsom jobb. Her på rød løper sammen med Alex Sørlie.
Jonas Braaten var nominert som vinner av Årets podkast, men var like spent på om kameraten, håndballspilleren Ola Hoftun Lillelien, kom til å gå til topps i klassen Årets idrettsprofil. Den prisen gikk ikke helt uventet til fotballpresident Lise Klaveness, som var favoritt i et meget sterkt felt. Hun tok del i Regnbuegallaen via storskjerm. Jonas Braaten selv måtte se sin egen podcast «Poenget» slått av «Trans Norge», en podcast av PKIs Luca Dalen Espseth og Aleksander Sørlie.
Kristian Iversen og Tobias Hetland hadde tatt turen fra Jessheim til Oslo for å få med seg Regnbuegallaen.
– Endelig har vi kommet oss til byen for å være med på homsefest, sa de glade gutta før de entret Chateau Neuf.
Silas og Emil Massa Vasstrand, folkekjære tvillinger i «Funkyfamilien» var til stede for å dele ut prisen Årets idrettsprofil.
En opplagt Esben Esther Pirelli Benestad Pirelli var både prisutdeler og nominert og ankom Regnbuegallaen sammen med ektefellen Elsa Almås. For anledningen hadde Almås dekorert sin vakre kjole med aktivistiske buttons.
Ingen skeiv galla-aften er komplett uten Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson. De tidligere Grand Prix-vinnerne fra duoen Bobbysocks er kjente og kjære og var begge på scenen i løpet av kvelden, men som individuelle artister.
Karakteren Mimi Divine aka den tidligere Carte Blanche-danseren Shlomi Rumi, var nominert til Årets dragartist.
– Det er hyggelig at vi «bønda fra Bergen» også får litt oppmerksomhet, sa artisten med et glimt i øyet.
Influencer Tiril Skår og Madelen Myhr, som selv er kjent fra TikTok-kontoen «Lesbekollektivet», har vært kjærester i et halvt år. Skår var nominert til Årets influencer.
Balanserende på tå og klar for fest. Eirik og Christian ankom Regnbuegallaen sent, men med stil.
Salen skjønte fort hvem som skulle motta utmerkelsen Årets hyllest.
Årets hyllest gikk til Esben Esther Pirelli Benestad, som møtte stående applaus allerede før utdeler Silje Nordnes var ferdig med å avsløre vinneren. Pirelli Benestad takket mange i sin tale, men først og fremst sin viktigste støttespiller, ektefellen psykologiprofessor Elsa Almås.
Emma Ellingsen var spent på oppdraget som programleder for Regnbuegallaen.
– Jeg er kjempenervøs og hadde aldri sagt ja om det ikke var for at jeg skulle gjøre det sammen med Noman. Han er stødig og trygg, sa hun om den rutinerte Noman Mubashir.
Det ble emosjonelt på Chateau Neuf da noen av de som opplevde terrorskytingen på London Pub på nært hold kom opp på scenen. De som fortalte om hendelsen var blant annet Ingrid, Julia, Morten og Jon. De opplevde massiv støtte fra salen og det skeive Norge.
Programleder Victor Sotberg og programskaper og influenser Joacim Kleven delte ut prisen for Årets drag. Her sammen med Sotbergs kjæreste Kenneth Karijord før showet.
– Dette er en så inspirerende kveld, sa artisten Mia Gundersen til Blikk
– Jeg tror mange skeive ikke helt forstår hva godt de gjør for menneskeheten ved å våge å elske på tvers. Å elske er det største av alt og det å lære seg å elske er å lære seg å være menneske. Det er ikke snakk om hvem du elsker, men at du elsker. Den portalen er de skeive og en sånn kveld med på å åpne. Å elske er en menneskerett og det trenger folk å høre, for det er det største av alt, sa Mia Gundersen, som selv strålte nyforelsket på den røde løperen sammen kjæresten Alexander.
Mari Bella leverte et forrykende danseshow på scenen.
Artistene Kristin Sesselja, Jone og Ella bidro alle med opptredener.
Prisutdeler i kategorien Årets hyllest, programskaper Silje Nordnes var selv nominert i kategorien Årets skeive forbilde.
Stemningen mellom nåværende kunnskapsminister Tonje Brenna og tidligere justisminister Grete Faremo var upåklagelig. Begge var til stede på Regnbuegalla for å dele ut priser.
Stylist og allround-kjendis Erlend Elias gledet seg til show sammen med artisten Raylee.
Filmskaper Tiril Skår var nominert til Årets influencer. Begrunnelsen er Skårs åpenhet og skrå blikk på skeive liv, skeiv politikk og ikke minst bruk av humor som metode på sosiale medier.
– Jeg er litt mer vant til å være bak kamera enn foran, sa Skår om plutselig å befinne seg som nominert i den sydende gryta av kjendiser på Regnbuegallaen. Følgerne til Skår er stort sett unge mennesker i en formende fase av livet. Det medfører et ansvar influenceren tar på alvor. Tiril Skår startet sine sosiale kontoer som ung og lesbisk. Prosessen fram mot en kjønnsflytende identitet har blitt delt med følgerne.
– Tror du unge skeive kvinner som endelig fikk en butch lesbe å se opp til tenker at de mister et forbilde når du tar det steget?
– Jeg tror de fleste av mine følgere tenker at de fikk et ekstra forbilde, sier Skår.
– Særlig de som ikke hadde et fra før av. Så jeg tror ingen mistet noe, men kanskje flere fikk et forbilde?
– Hvordan er det å være nominert på Regnbuegallaen?
– I denne forsamlingen, av godt voksne og etablerte kjendiser er jeg liksom langt under i hierarkiet for å si det slik. Desto mer kjenner jeg på ansvaret for å representere de menneskene som er mine trofaste følgere.
Årets influencer-prisen gikk til Joacim Kleven.
Dragkollektivet Gutta var nominert i kategorien Årets drag. Prisen viste seg å gå til artisten Frida Marida, men guttastemningen var likevel upåklagelig.
Kevin Vågenes og Cecilie Steinmann-Næss hadde ansvaret for prisen i kategorien Årets influencer.
Gode naboer og gode venner. Siv Jensen og Morten Hegseth var på Regnbuegalla for å dele ut pris for Årets podkast og de to glitret, nesten, om kapp. Morten Hegseth var også nominert i kategorien Årets skeive forbilde for sitt vedvarende sammfunnsengasjement og kamp for skeives rettigheter.
Kjendis-medium Lilli Bendriss og venninnen Mari Manzetti var blant de mest elegante prisutdelerne. De annonserte vinnerne av Årets alliert, som tilfalt Ingun Vik, leder for Helsestasjon for kjønns og seksualitet (HKS).
Artisten Jone under Regnbuegallaen.
Regissør Terje Strømdahl og hovedrolleinnehaver Esben Esther Pirelli Benestad fikk sammen med Ingrid Frivold prisen for Årets begivenhet i anledning forestillingen «Evangeliet etter Jesus, himmelens dronning». Forestillingen var såpass provoserende for mange, at deltagerene hadde politibeskyttelse på turne med stykket. Trioen på scenen takket da også etaten for å ta sikkerheten deres på alvor.
Jan Thomas og kjæresten Harlem som prisutdelere under Regnbuegallaen
Artisten Kirsti Lucena.
Dragartisten Frida Marida mottok prisen for Årets drag.
Salen var engasjert under Regnbuegalla.
– Jeg gleder meg til å dele ut prisen, jeg synes det er en fint begrunnet og viktig pris, sa tidligere statsminister Erna Solberg til Blikk.
Hun hadde fått æren av å dele ut Årets stå-på pris under Regnbuegallaen lørdag kveld, og var i strålende humør på den røde løperen.
– Det er viktig å støtte opp under at vi skal være et inkluderende samfunn, som rommer alle uansett seksuell legning og kjønnsuttrykk, sa hun.
– Og så gleder jeg meg til å se paljettene, dette er vel stedet med mest paljetter utenom Grand Prix, så denne kvelden er en blanding av gøy og alvor, men mest gøy!
Vinneren av Årets stå på-pris ble Blikk-journalist Reidar Engesbak.
Powered by Labrador CMS