Eurovision

Malmö flytter folkefestarrangement under Eurovision

Malmö dropper den eneste musikkscenen uten sikkerhetskontroll ved inngangen.

Demonstrasjon utenfor rådhuset i Malmö. Mange artister har hoppet av å opptre i publikumsprogrammet i Eurovision Street i byen. Nå flytter arrangørene konsertene som følge av dette.
Publisert

Det er alle artistavhoppene fra folkefesten rundt Eurovision-arrangementet som gjør at arrangørbyen tar en rekke grep. Malmö by planla opprinnelig en festgate kalt Eurovision Street, åpen for alle. Nå flyttes hele musikkprogrammet vekk derfra, og til Folkets park inne i selve Eurovision Village.

– Vi vil skape et program som oppleves som morsomt i parken. Etter avhoppene måtte vi tenke nytt, sier prosjektleder Karin Karlsson til avisen Sydsvenskan.

Stadig nye artister som var booket til å underholde utenom selve Eurovision-arrangementet, har hoppet av den siste tiden. Det er ifølge TT et resultat av krigen i Gaza og Israels deltakelse i Eurovision.

Men ifølge Malmös leder for kommunestyret, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) finnes det indikasjoner på at det har forekommet «et visst press» på artistene for å hoppe av.

På grunn av protestene mot Israel skjerpes også sikkerhetsarbeidet ytterligere, men ifølge Karlsson er det ikke behovet for sikkerhetskontroll som gjør at den ene scenen flyttes.

– Det er ikke vi som har politisert Eurovision på denne måten. Vi skal bare skape en best mulig Eurovision ut fra de forutsetningene som råder, og da synes vi dette blir en bra løsning, sier prosjektlederen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS