Urix

Erdogan mener Eurovision truer tradisjonelle verdier

Tyrkias president sier i et regjeringsmøte at Eurovision Song Contest oppfordrer kjønnsnøytrale artister til å delta, som han mener er en trussel mot den tradisjonelle familiedannelsen.

Recep Tayyip Erdogan ser på Eurovision Song Contest som en trussel mot tradisjonelle verdier og deltakerne som trojanske hester som vil skape «sosial korrupsjon». Han sier Tyrkia gjør rett i å holde seg unna den årlige sangkonkurranse, som landet har vunnet én gang – med Sertabs «Every way that I can» i 2003.
Publisert Sist oppdatert

Tyrkias president sier i et regjeringsmøte at Eurovision Song Contest er en trussel på mot tradisjonelle verdier.

I mandagens møte omtalte Recep Tayyip Erdogan deltakerne i den årlige sangkonkurranse som «trojanske hester» som vil skape «sosial korrupsjon».

– Vi ser nå at det var helt riktig å bestemme oss for å holde Tyrkia utenfor denne skammelige konkurransen, sier presidenten.

I år fikk Eurovision sin første ikke-binære vinner. Ifølge Erdogan oppfordrer konkurransen kjønnsnøytrale artister, som han mener er en trussel mot den tradisjonelle familiedannelsen.

Tyrkia har ikke deltatt i 2012, men artisten Sertab bidro under en av semifinalene i Malmö for to uker siden. Der fremførte hun sin vinnerlåt «Every way that I can» fra 2003. Det er Tyrkias eneste seier. Landet har deltatt 35 ganger og arrangerte finalen i Istanbul i 2004, året etter Sertabs seier.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS