Uteliv

Parodi Grand Prix er tilbake

Stand-up-komiker Christoffer Schjelderup og to Spellemannprisvinnere sitter i dommerpanelet når Parodi Grand Prix går av stabelen i Bergen på lørdag.

Fjong og feig (bestående av Henriette Christie Ertsås, Yassin El Hafedi og Trond Schøyen Høgi) fremførte «Gå utenom» («Higher ground», Danmark 2018) i Parodi Grand Prix i 2019.
Publisert

Lørdag 27. august er det finale i Parodi Grand Prix, etter flere års koronadvale.

Parodi Grand Prix var et av de første arrangementene som ble avlyst da pandemien kom, og det er tre år siden sist konkurransen parodierte verdens største TV-show, EuroVision. Lørdag er konkurransen endelig tilbake på scenen.

Parodi Grand Prix er Norges kanskje mest alternative revyoppsetning, og har med unntak av koronaårene blitt avholdt hvert eneste år siden 2005. Tidligere i Peer Gynt-salen i Grieghallen, nå på Ole Bull Scene i Bergen.

12 deltakere har kvalifisert seg til revykonkurransen som kanskje er Norges mest alternative revyoppsetning.

Dommerpanelet som skal avgjøre det hele, er en jury på åtte personer med ulik bakgrunn i underholdningsbransjen. Stand-up-komiker Christoffer Schjelderup, værdame Eli-Kari Gjengedal og Spellemannprisvinnerne Herbrand Larsen og Marthe Valle er blant dommerne. I tillegg vil publikum kunne stemme i en SMS-avstemning.

Christoffer Schjelderup blir gjerne kalt gudfaren i Stand Up Bergen. Han har vært den soleklare pådriveren for miljøet i hjembyen sin siden starten av 2000-tallet. Han har en høy stjerne i komikermiljøet, noe som ble bevist da han vant Stå Opp-prisen i 2014. Han er for tiden aktuell med soloforestillingen «Tro, hat og ærlighet», som fikk strålende anmeldelser i bergenspressen og ble spilt for et stort publikum.

Parodi Grand Prix går av stabelen på Ole Bull Scene lørdag 27. august kl. 21.30. Billetter er tilgjengelig på Ticketmaster.

Les mere om finalistene her: Parodi Grand Prix

Powered by Labrador CMS