Eggebø savner fortellinger om fitter som fokuserer på funksjon i stedet for estetikk.c

Fitterevolusjon nå!

– Vi trenger et solid oppgjør med patriarkatet, heterohelvetet og objektifiseringen av kvinnekroppen, sier sosiolog Helga Eggebø.

Publisert Sist oppdatert

Intimkirurgi er blitt mer og mer vanlig her til lands. Mange ungdommer tar kontakt med helsesøstre og rådgivningstjenester fordi de bekymrer seg for om de er normale nedentil og spør om mulighetene for operasjoner. Dermed har jaget etter det perfekte utseendet nå også sneket seg under bukselinningen hos kvinner.

Men spørsmålet om fitta er fin eller stygg, normal eller unormal i sitt utseende er en avsporing, skriver sosiolog og Skeiv på bygda-forfatter Helga Eggebø i innlegget Fitteforteljingar, som først ble publisert på bloggkollektivet Maddam og deretter på NRK Ytring sine nettsider. Saken har vakt stort engasjement på Facebook og Eggebø har fått mange klapp på skulderen for å ha satt underkommunisert kvinnekroppstematikk på dagsordenen.

Kvinnekroppen som et objekt

Eggebø har lenge gått og grublet på objekt-gjøringen og estetiseringen av kvinnekroppen i dagens samfunn. Grublingen toppet seg etter å ha lest om flere leger og gynekologers bekymring knyttet til økningen av intimkirurgi her til lands. Måten vi forholder oss til kvinnekroppen på i dagens samfunnsdiskurs er riv ruskende gal, mener hun.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS