Musikk

Skeive artister åpner Piknik i Parken

Frida Ånnevik og Metteson står begge på scenen i Sofienbergparken torsdag.

Metteson og Frida Ånnevik spiller på Piknik i Parken i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Denne langhelgen foregår festivalen Piknik i Parken i Sofienbergparken i Oslo. Samme park som om et par uker skal huse Oslo Pride.

På festivalens åpningsdag, torsdag, finner vi to skeive navn øverst på plakaten: Frida Ånnevik og Metteson.

Begge artistene turnerer for tiden med kritikerroste album av året.

Om Mettessons «Look to a Star» skrev blant annet Aftenpostens anmelder at dette var et album, i ordets rette forstand. Mens VG kalte plata forfriskende ekte, oppriktig og insisterende inderlig.

 Til Ballade har Sverre Breivik, som han egentlig heter, sagt: «Jeg har hatt en sult etter å møte en romantisk stor kjærlighet – og så har jeg reflektert litt over at i det kan man såre ganske mange på veien.»

I forbindelse med plateslippet sa han i en pressemelding at han hadde aldri vært farlig forelsket eller opplevd gjengjeldt kjærlighet før ganske nylig.

Det er flere spor på skiva som handler om nettopp dette.

Seks stjerner

Frida Ånnevik høstet – igjen – mange lovord for «VI», plata med en tittel som både er romertall for seks, og en henvisning til et fellesskap, vi, oss.

Morgenbladet omtalte både plate og artist som født folkekjær. VG kastet seks på terningen, og skrev blant annet at det «forekommer knapt et uinteressant øyeblikk i løpet av den snaue timen platen varer.»

Til Blikk sa hun i fjor høst blant annet: 

– Jeg har kommet til at om jeg skal være synlig som artist, så må jeg også være synlig skeiv. Det er helt greit. Det kan jeg være. Samtidig er det rart å være et forbilde.

Piknik i Parken skjer 13.- 15. juni – Metteson og Frida Ånnevik spiller torsdag 13. juni.

 

Powered by Labrador CMS