Syndig søndag

Tennplugger

Fire fetisjister forteller om fantasiens tennplugger som setter fyr på sexlivet deres.

Publisert

Våre fetisjister tenner på alt fra lateksballonger, brukte truser og sokker, bondage og treningstøy. Denne saken sto på trykk i magasinet mai 2014

Fetisjisme:

• Når man tenner spesielt på en gjenstand, en kroppsdel, en situasjon eller et materiale som ikke nødvendigvis er seksuelt i utgangspunktet. Fetisjer kan være sko, hår, undertøy, rumpeballer, pupper, hender, føtter, barberte eller ubarberte kjønnsorganer, armhuler, neser, spesielle dufter, blonder, lakk, lær, tau, høye hæler, kveling, urinering på partneren. Lystene og fetisjene er uendelige.

• 1. februar 2010 fjernet Helsedirektoratet sadomasochisme og fetisjisme fra diagnoseregisteret.

Mann (24)

’’Utelukkende lateksballonger

Jeg vil egentlig beskrive med selv som aseksuell, men samtidig utforskende. Jeg tenner på både menn og kvinner, men problemet er at jeg gjerne vil ha ballonger med i sexen – derfor blir det sjelden at jeg møter noen. Her i Norge er det ikke akkurat et stort miljø for oss. Jeg kan sikkert ha sex uten, men da er ikke tenningen til stede, og da ser jeg ikke helt poenget.

Å ha en fetisj for ballonger er jo smalt. Mye smalere enn andre fetisjer, som for eksempel å tenne på føtter eller bondage. En større kultur og et større miljø rundt disse gjør at de er mer synlige. Internett gjør jo ballongmiljøet større, heldigvis. Jeg er med i noen internettgrupper for «looners», som vi kaller oss selv. I tillegg har det vært innslag om ballongfetisjisme i noen tv-programmer.

Jeg tenner utelukkende på lateksballonger. Jeg tenner på å blåse dem opp, holde rundt dem og sitte på dem. Lyden de lager når jeg klemmer på dem er deilig, og ikke minst lukta. Lateks gjør at de tåler mer og kan klemmes uten at de sprekker umiddelbart. Det er følelsen av å klemme en ballong til den skifter form som er digg.

Klimakset er når ballongen sprekker. Men det kan ta lang tid. Det kommer an på hvor lenge jeg orker å holde på, og hvor kåt jeg er i utgangspunktet. Men det finnes dem som ikke tenner på selve sprekkingen – de kalles non-poppers. Jeg er altså en popper, haha.

Det fine med ballonger er at det ikke MÅ være andre personer involvert, selv om det er drømmen selvsagt. Når jeg skal kose meg, starter jeg med å varme opp. Jeg blåser opp noen ballonger og bruker mye tid på å klemme og kose med dem – se at de skrifter form. Etter hvert legger jeg meg oppå eller sitter på dem. Jeg forsøker så godt jeg kan å unngå å komme borti skrittet eller pikken da. Poenget er å holde på så lenge at jeg ikke klarer å holde meg lenger.

Det beste er å legge den i en stol, sånn at den ikke sklir bort. Jeg gnir meg inntil den, og lateksballonger tåler overraskende mye. Samtidig kan jeg sprekke noen av de andre som ligger rundt meg. Det tenner meg underveis, og det blir ekstra opphissende å holde ut uten å sprekke ballongen med stor B – og når det først går for meg da er det helt fantastisk.

Jeg har ingen favorittfarge, størrelse eller form på ballongene. Men jeg liker de som blir nesten gjennomsiktig best, og de bør kunne blåses opp store nok til at jeg kan sitte på dem. Jeg har bestilt en del ballonger fra utlandet, men kjøper også på leketøysforretninger hvis jeg finner noen jeg liker.

Jeg har chattet med andre looners som også tenner på oppblåsbare leker, som delfiner og sånt man bruker på stranda. Jeg er ikke der. Jeg liker kun ballonger. Dessverre er det ikke noe jeg snakker om med andre. Det føles litt rart å skulle komme ut av skapet med dette. Men drømmen er likevel å treffe en annen fyr som liker det samme som meg. Jeg vet ikke hvordan det skulle fungert i praksis – det er fortsatt uprøvd. Enn så lenge koser jeg meg alene med det og føler meg ikke inne i et skap. Det er min greie, og jeg orker ikke å bruke tid på å finne ut hvorfor ballonger tenner meg seksuelt. Det er jo ikke skadelig.

Mann (34)

’’Brukte truser og sokker

Jeg tenner på brukte truser og sokker, brukt av andre menn. Noe får jeg tilsendt av menn og gutter som tenner på tanken av at andre lukter på det brukte tøyet deres. Jeg kjøper også av folk jeg møter på nettet, på Gaysir blant annet. Det gir en spesiell tenning å vite at jeg betaler for noe. Det er spennende å pakke opp et par godt brukte fotballsokker, kjenne lukta av en svett og maskulin fot.

Undertøyet må også være brukt, men jeg tenner ikke på fartsstriper eller truser som stinker piss. De skal være brukt, men noenlunde rene. Å pakke opp en pakke med truser og sokker gjør meg kåt med en gang. Sokkene kan jeg runke med og lukte på. Trusene liker jeg å ta på meg. Det er litt som å ha stjålet trusene til en kompis, gymlæreren eller en eller annen ukjent og sexy mann. Det er litt forbudt og farlig nesten – og så er det bare jeg som vet at trusene jeg har på meg er en annens, og at de er brukt.

Fetisjen vet jeg ikke hvor kommer fra. Jeg har aldri vært en sånn som stjeler andres undertøy. Men da jeg gikk å folkehøyskole, pleide jeg å gå i vaskekjelleren for å lete etter gjenglemte truser. Jeg fant ofte både for store og for små. Det var så deilig å smugle dem opp på rommet mitt og så fantasere om hvem det var som hadde brukt dem.

Jeg kan betale opptil 300 kroner for en truse og 200 for et par sokker. Jeg har en jeg pleier å kjøpe av et par ganger i året. Han er skikkelig tøff og sexy. Vi har aldri møttes og jeg har ikke noe behov for det heller. Jeg hadde kanskje sagt «hei» hvis vi hadde møtt hverandre ute på byen, men jeg vet ikke sikkert. Han har fått en plass i fantasien min, så det kunne fort blitt feil. Jeg vet jo ikke en gang om det er han som har brukt det jeg kjøper. Det spiller ingen rolle egentlig. I fantasien min har han det, og det holder. Jeg kan også blande inn sexy menn som Beckham og Ronaldo når jeg leker med sokker og undertøy. Fantasien setter ingen grenser.

Fetisjen min ser jeg på som et supplement. Det er ikke noe jeg må ha med for å få tenning med en annen mann. Selv pleier jeg ikke å snakke så mye om det med andre menn. Uansett er det sjelden noen reagerer på at jeg beholder sokkene på når vi har sex sammen. Det er kanskje en homseting, haha.

Mann (28)

’’Sokker, trainers og scally

Jeg tenner veldig på sports- og treningsstøy. I Storbritannia kalles stilen for «scally», et slangord for ungdommer som bor i drabantbyer og «inner city»-områder i London. Stilen blir ofte parodiert, som for eksempel i serien «Little Britain», og den blir ofte sett ned på.

For homser som digger scally-stilen, er det om å gjøre å se mest «ekte». Man skal være straight acting, gå med for eksempel Adidas-treningsbukser, men også klær fra merkene Rockport, Burberry, Berghaus Goretex og Kangol, for å nevne noen. Caps er også viktig, men jeg er ikke så merkebesatt egentlig, selv om jeg alltid handler ganske mye hvis jeg er i London. Da kjøper jeg de merkene som er hotte akkurat nå. Det er i London jeg treffer andre som liker samme stilen. Der er det flust med scally-kvelder på klubber der. Det er fantastisk å være et sted hvor alle tenner på det samme.

Når jeg kler meg opp, begynner jeg alltid med sokkene, som skal være lange fotballsokker, helst i knalle farger som gul eller rød. Jeg bruker jock strap i stedet for truser, for da blir rumpa spretten og fin. Resten av antrekket består av de nevnte merkene – men alt skal være tipp topp. Det holder ikke med utvaskete og slitne klær. Det er mye stolthet forbundet med å ha en bra stil, litt som hos skinheads.

Jeg vet ikke hva det er som gjør at jeg tenner på sokker, trainers og scally-stilen. Jeg er ikke en arbeiderklassegutt, men synes stilen er sexy og spennende. Det er litt «farlig» på en måte. Det er nok der spenningen ligger. Å bevege seg i et miljø man ellers ville vært redd for. Tryggheten ligger jo i at man vet at alle de andre gjør det av samme grunn som meg. Sånn sett er det vel bare en annen form for drag. Men det driter jeg i.

Jeg treffer andre scally-fetisjister i Norge via nettsider som Gaysir, Recon og Gear Festih . Der snakker jeg med folk fra andre land også. Det er en ganske stor scene og miljø. Det finnes porno for de som tenner på scally-stilen også, som de britiske «Triga»-filmene og «Straight Hell», som egentlig er ganske drøyt, men sinnssykt sexy. Jeg var på en scally-kveld i Oslo en gang. Det var moro. Ellers er jeg ofte innom SLM når de har sportswear-fester. Det kan anbefales.

Kvinne (42)

’’Orgasme i løse lufta

Det er så utrolig kjedelig at alt som handler om fetisj nå forbindes med boka «Fifty Shades of Grey». Nå er det liksom så normalisert og hverdagslig. Men sannheten at det egentlig bare er Kondomeriet-fetsjisme, og da mener jeg at det nesten er Nille-fetisjisme. Som bifil kvinne føler jeg meg nesten støtt av hele boka. Den er så utrolig normativ – og er det noe fetisjisme ikke er, så er det normativ. Jeg tenner på bondage og blindfold primært. Jeg er ikke så glad i rollespill, sexy klær, dasking og spanking. Jeg har lest mye om japansk kinbaku, som betyr noe sånt som «skjønnheten i å binde hardt». Kinbaku er veldig intrikat og visuelt pen bondage, og i japansk kultur ansett som en kunstform.

Jeg har vært på workshops i London for å lære meg en del om det, og så har jeg lest mye. Jeg liker både å bli bundet og å binde andre. Men jeg lar aldri menn binde meg – det er nok feministen i meg som bestemmer det. Det er utrolig mange menn, både streite og bier, som liker å bli bundet. Sammen med kvinner er jeg det som kalles en «switch». Det vil si at vi bytter om på rollene som det passer oss.

En bondage session kan ta flere timer når jeg praktiserer kinbaku. Da kommer opphisselsen etter hvert og bygger seg opp til en enorm tenning. Det handler ikke bare om makt og dominans. Det skal se pent ut. Når det henger en kvinne i taket mitt, møysommelig bundet opp etter alle kunstens regler – så er det så vakkert. Det kan se ubehagelig og vondt ut. Men er det gjort på riktig måte, skal hun føle seg vektløs. Da kan resten av moroa starte. Følelsen av orgasme når man henger i løse lufta, uten å kunne bevege seg, er intens. Så intens at den må oppleves selv. Jeg kan ikke beskrive det – og hvis du tror «Fifty Shades of Grey» klarer det, tar du feil. Prøv det selv med en du tenner på.

Powered by Labrador CMS