– Hun har vist en pionerånd som står støtt på våre formødres skuldre

Lise Klaveness får Fredrikkeprisen

Klaveness får Sanitetskvinnenes hederspris for å løfte kampen for menneskerettigheter i det mektige internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Lise Klaveness.
Publisert Sist oppdatert

Lise Klaveness (41) er president i Norges Fotballforbund og fikk mye oppmerksomhet for sin modige tale i FIFA i fjor, da hun kritiserte at Qatar fikk fotball-VM. Hun tok opp både kvinner og lhbt-personers rett til å delta i fotballen og rettighetene til gjestearbeiderne i Qatar.

Sanitetskvinnenes jury legger vekt på at Klaveness tør der andre tier og er en viktig stemme for like rettigheter.

– Hun har vist en pionerånd som står støtt på våre formødres skuldre. De viste også mot ved å gå først og bane vei for andre. Klaveness har ikke gått av veien for å snakke overmakt og mannemakt midt imot, sier organisasjonsleder Marit Bjørnstad.

Fredrikkeprisen er Sanitetskvinnenes hederspris og deles hvert år ut til en gruppe eller person som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor organisasjonens formål. Prisen omfatter en statuett av Norske Kvinners Sanitetsforenings grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, diplom og 100 000 kroner som doneres videre til et godt formål. Tidligere vinnere av prisen er blant andre Maren Lundby, Birgit Skarstein, Lene Marlin, Else Kåss Furuseth og Marie Simonsen.

Powered by Labrador CMS