VM i Qatar

VM-hoteller nekter homofile adgang

Til tross for Fifa-presidentens løfter om at alle er velkomne til Qatar, nekter flere VM-hoteller homofile å bestille rom.

The Torch Doha.
Publisert Sist oppdatert

«Alle er velkomne her i Qatar, selv når vi snakker om lhbtq+», forsikret Gianni Infantino på Fifa-kongressen i Doha i mars i år.

En undersøkelse gjort i samarbeid mellom NRK, SVT (Sverige) og DR (Danmark), viser at flere av de 69 hotellene som Fifa selv anbefaler til VM, nekter å innkvartere homofile.

Tre av VM-hotellene avviste forespørseler uten å pakke det inn. De tre hotellene er The Torch Doha, Magnum Hotel & Suites Westbay og Wyndham Grand Regency.

«Nei, vi aksepterer ikke homofile par», svarer Magnum Hotel & Suites Westbay når SVT ringer og presenterer seg som et nygift, mannlig svensk par som forsøker å bestille et rom for å dra på bryllupsreise.

33 av hotellene Fifa anbefaler via VMs offisielle hjemmeside, hadde ingen innvendinger. Resten ville enten ikke svare, har ikke kommet tilbake etter den innledende dialogen eller fungerer på nåværende tidspunkt som covid-karantenehotell, ifølge NRK.

NRK, SVT og DR har fremlagt resultatene for fotballforbundene i Norge, Sverige og Danmark.

«Dette er selvfølgelig ikke akseptabelt, og heller ikke i tråd med det VM-komiteen har lovet, at det skal være en garanti for den rettslige sikkerheten (for homofile, red.anm.) under mesterskapet. Og for å føle deg trygg må du vite på forhånd at du kommer til å være trygg. Det er der vi er nå tidsmessig, så det må på plass», sier president i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness til NRK.

Powered by Labrador CMS