Silvana Imam.

Silvana Imam i ny spillefilm om polyamorøs kjærlighet

Regissør Yenni Lee har fått med seg det svenske ikonet i sin første spillefilm «Explosions In The Heart».

Publisert

Den unge kvinnen Billy blir stormforelsket i en annen kvinne. Da hun oppdager at kvinnen er polyamorøs, testes Billies egne følelser og oppfatninger om hva et forhold er og skal være.

Dette er premisset for den norsk-vietnamesiske regissøren Yenni Lees første spillefilm «Explosions In The Heart». I filmen har Lee fått med seg danske Victoria Carmen Sonne og rapstjerne og skeivt ikon Silvana Imam i hovedrollene.

Yenni Lee (35)

Yenni Lee er en norsk-vietnamesisk regissør og manusforfatter med filmutdannelse fra Akademin Valand i Gøteborg. «Explosions In The Heart» er hennes første spillefilm.

Hun har tidligere laget kortfilmene «bjørnedyr» (2018), «Luftballong» (2011) og «Senbazuru» (2007), i tillegg til flere musikkvideoer.

Musikkvideoen «Run Away» ble laget for og med sangeren Sandra Kolstad og vist på filmfestivalen South By Southwest (SXSW) i Texas i USA, hvor den ble nominert i klassen «Beste musikkvideo».

Imam og regissørene Mika Gustafson, Olivia Kastebring og Christina Tsiobanelis høstet kritikerros for dokumentaren «Silvana – Väck mig när ni vaknat» som hadde premiere I 2017. Dokumentaren handlet om Silvanas liv, musikk og forholdet med artisten Beatrice Eli. Imam tar nå steget inn i filmens verden, både med «Explosions In The Heart» og thrilleren «Dogborn» av Isabella Carbonell.

Lee var i 2018 en av tolv kvinnelige filmskapere som ble plukket ut til å delta i Norsk filminstitutt og Talent Norges Utviklingsprogram for kvinnelige filmskapere (UP). Programmet er ment til å jevne ut kjønnsfordelingen blant filmskapere innen norsk film, og å styrke unge kvinners muligheter i filmbransjen. Lee selv definerer sin stil som filmskaper som en «mikropoetisk psykose», hvor hun utforsker seksualitet, død, vold og makt.

Thomas Robsahm og Renée Mlodyszewski er produsenter av filmen, som også har samarbeidet med Joachim Trier om Palme d’Or-nominerte «The Worst Person In The World».

«Explosions In The Heart» er foreløpig under produksjon og det er uklart når den får premieredato.

Powered by Labrador CMS