– Jeg gikk selv inn for forslaget om å endre kurs og gjøre om på frikjøpsordningen, sier Nils Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken.

FRI OV-lederen har satt seg selv på oppsigelse

FRI Oslo og Viken søker kandidater til den nye stillingen administrativ leder.

Publisert Sist oppdatert

FRI Oslo og Viken, det største fylkeslaget i FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, har besluttet at de skal gå vekk fra ordningen hvor den valgte lederen er frikjøpt fra sin vanlige jobb.

De utlyser nå den nyopprettede stillingen som administrativ leder i fylkeslaget.

– Jeg gikk selv inn for forslaget

Denne endringen betyr at Nils Erik Aasen Flatø, nåværende leder i FRI OV, har satt seg selv på oppsigelse.

– Jeg gikk selv inn for forslaget om å endre kurs og gjøre om på frikjøpsordningen, sier Aasen Flatø.

Forslaget ble vedtatt på FRI OVs årsmøte i 2021.

– Jeg mener organisasjonen vår har godt av det, samtidig som det vil frigjøre kapasitet i styret. For styret skal fortsatt være valgt av medlemmene på årsmøtet, og leder skal være ansiktet utad når det kommer til det politiske.

Nils-Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken, her i sving på senior Regnbuetreff, holder på med en prosess som fører til endringer i hvordan fylkeslaget organiseres.

Aasen Flatø sier den administrative delen i organisasjonen i dag er vesentlig større enn for bare få år siden.

– I FRI Oslo og Viken, inkludert kompetansehevingsprogrammet vårt Skeiv kunnskap, er vi nå åtte personer ansatt. Dermed trenger vi at den administrative lederen har relevant utdanning og erfaring når det gjelder ledelse, lønn, økonomi og slikt.

Vil profesjonalisere arbeidsprosesser

I stillingsannonsen skriver FRI OA at de blant annet søker en leder med utdanning innen «økonomi, HR, endringsledelse, organisasjonspsykologi eller».

– Vi trenger å profesjonalisere flere av våre arbeidsprosesser, og derfor gjennomfører vi denne endringen nå, sier Aasen Flatø.

FRI Oslo og Viken har i dag 400 frivillige fordelt på 27 forskjellige aktivitetsgrupper og 6 pridefestivaler.

– Det er mye engasjement i organisasjonen vår. For å ivareta det hele på en god måte trenger vi mer administrativ styrke. Deretter kan styret og den valgte lederen konsentrere seg mer om det politiske og aktivismen som må til for å gjøre Oslo og Viken til bedre plasser å bo og leve i for skeive.

– Vil du være med på laget som hver dag, året rundt jobber hardt for å skape et likestilt samfunn som er fritt for diskriminering, rasisme og hat, håper jeg du sjekker ut jobbannonsen og sender oss en søknad, avslutter Aasen Flatø.

Powered by Labrador CMS