FRI

Inge Alexander Gjestvang gjenvalgt som leder for FRI

– Vi har mange viktige politiske saker på agendaen, men vi har også behov for å finne sammen etter vanskelige år med pandemi og terror og samle overskudd til å fortsette kampen.

Inge Alexander Gjestvang.
Publisert

Inge Alexander Gjestvang har vært leder for FRI siden 2020, og i helgen ble det klart at Gjestvang får to nye år ved roret.

– ­Jeg er veldig takknemlig og ydmyk for at jeg får lov til å fortsette. Det har vært to utfordrende år med pandemi og terror, men det gode samarbeidet med landsstyret og medlemmenes engasjement har gjort jobben min litt enklere. Vi står sammen når det stormer som verst, og det synes jeg har vært veldig godt i en vanskelig tid for hele det skeive miljøet, sier Gjestvang.

Før Gjestvang ble leder i FRI hadde han erfaring fra verv i landsstyret og sentralstyret i samme organisasjon.

Politisk støtte

Gjestvang trekker også frem flere lyspunkt etter to år som leder.

– Vi er blant annet veldig fornøyde med å se at det skjer ting politisk. Både regjeringens forslag om å innføre totalforbud mot konverteringsterapi og den offentlige unnskyldningen det skeive miljøet fikk i forbindelse med markeringen av opphevingen av homoparagrafen er viktige seire og et stort skritt i riktig retning for oss, sier han.

Felleskap i sentrum

Gjestvang forteller at han i den kommende tiden vil prioritere å sørge for at organisasjonen kommer tilbake der den var før pandemien.

– Vi har mange viktige politiske saker på agendaen, men vi har også behov for å finne sammen etter vanskelige år med pandemi og terror og samle overskudd til å fortsette kampen. Det skal vi blant annet gjøre ved å styrke det viktige arbeidet i fylkeslagene og sørge for at man kan være den man er, uansett hvor man bor. Samtidig er vi en del av en verden hvor det fortsatt er farlig for mange skeive å være den man er – dessverre aktualisert gjennom dagens grusomme nyheter om masseskytingen ved et skeivt utested i Colorado hvor mange ble drept og skadet.

Prioriteringene fremover

I arbeidsprogrammet for 2022 - 2024 som ble vedtatt under helgens landsmøte er skeiv helse og antidiskriminering viktige satsningsområder.

– Det er viktig at vi får på plass et verdig og desentralisert behandlingstilbud for transpersoner så snart som mulig. Vi kommer også til å fortsette å løfte interseksjonelle spørsmål høyt på agendaen gjennom å arbeide mot alle former for diskriminering, eksempelvis gjennom innføringen av diskrimineringsvern for BDSM-/fetisjutøvere og aseksuelle, sier Inge Alexander Gjestvang.

Endringer i sentralstyret

Under landsmøtet ble det valgt ny politisk nestleder og organisatorisk nestleder i FRI. Marita Holmeset-Varpe er valgt som politisk nestleder. Holmeset-Varpe har bred erfaring fra FRI, og har blant annet sittet i sentralstyret fra 2020 – 2022. Odd Thomassen overtar som organisatorisk nestleder i FRI. Thomassen har tidligere ledet Skeiv Ungdom.

Powered by Labrador CMS