Sport

KBK varsler homohets-avgjørelse i løpet av dagen

Kristiansund jobber med å finne ut av hva de skal gjøre med supporteren som kom med homofobe tilrop mot Bodø/Glimt-spillere søndag.

En KBK-supporter risikerer utestengelse etter å ha kommer med homofobe tilrop mot Glimt-spillerne.
Publisert

Det sier daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen, til NTB.

– Jobber med saken, kommer pm (pressemelding) i løpet av dagen, skriver han i en SMS.

Etter eliteserieoppgjøret mellom Kristiansund og Bodø/Glimt sa Patrick Berg at han opplevde homofobiske rop fra tribunen. TV 2 har publisert en video der man kan høre de homofobiske ropene.

– Det ønsker vi virkelig ikke i fotballen eller ellers i samfunnet. Jeg sa bare: «Hva tenker du på? Se rundt deg». Det var masse barn rundt ham. Han står og roper de ordene. For meg er det utrolig, sa Berg til kanalen.

– Jeg tenker at de (Kristiansund) bør prøve å oppsøke den personen og eventuelt komme med sanksjoner. Jeg tenker at det er naturlig å utestenge en person som oppfører seg sånn på fotballstadion, fortsatte han.

På klubbens nettsider skriver KBK i sitt sanksjonsreglement at hatefulle ytringer kan gi inntil 35 kampers utestengelse.

«Alle former for rasisme, grov sjikane, hatefulle ytringer eller offentlig støtte til ekstreme standpunkt med bakgrunn i etnisitet, religion eller legning kan gi inntil 35 kampers utestengelse. Og at man ikke får komme på kamp igjen før man har gjennomført et holdningsendringsprogram».

(©NTB)

Powered by Labrador CMS