Urix

Homofile fotballspillere kommer ut av skapet

En gruppe profesjonelle fotballspillere vil stå fram som homofile 17. mai, den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi.

Mens Norge feirer nasjonaldagen, markeres den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi (IDAHOT) verden over.
Publisert

Ifølge den tyske fjernsynskanalen RTL vil flere spillere fra Tyskland, Østerrike og England stå fram via en digital plattform på IDAHOT, den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi, 17. mai.

Mens Norge feirer nasjonaldagen, markeres den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi (IDAHOT) verden over.

IDAHOT (som er et akronym for International Day against Homophobia or Transphobia), har som mål å koordinere internasjonale aksjoner, markeringer og aktiviteter som fokuserer på respekt for homofile, transpersoner og bifile.

I motsetning til Pride-feiringer, som fokuserer på stolthet, blir IDAHOT arrangert for å markere at fordommer aktivt må motarbeides.

Den 17. mai i 1990 fjernet Verdens Helseorganisasjon (WHO) homoseksualitet fra lista over sykdommer. I 2005 bestemt WHO at samme dato skal være Den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi. IDAHOT feires i mer enn 130 land, inkludert 37 land hvor likekjønnet sex er forbudt.

Hvert år har sitt eget tema, og årets tema er «Together always: unity in diversity».

«Sports Free»

Kampanjen er satt i gang av tyske Urban (53), en tidligere fotballspiller. Urban sto selv fram som homofil i 2007.

«Jeg er glad for tilliten jeg har fått», sier han til RTL.

Urban opplyser også at det vil komme en kampanje som kalles «Sports Free». Til den har han blant andre fått med seg Borussia Dortmund, Stuttgart, Freiburg og St. Pauli på laget.

«Det er ikke lenger et problem om du er homofil eller heterofil, men i fotball er det fortsatt hardt. Sånn er det blitt værende, men det har begynt å smuldre», sier Urban.

 

Powered by Labrador CMS