Sport

– Jeg er klar for å være meg selv

Blackpool-spiller Jake Daniels (17) kommer ut av skapet.

Jake Daniels.
Publisert Sist oppdatert

Blackpool-spiller Jake Daniels er Englands første aktive, mannlige fotballspiller som kommer ut som homofil.

«Jeg fortalte det til moren min og søsteren min. Dagen etter spilte vi mot Accrington og jeg scoret fire mål, så det viser hvor mye vekt som forsvant fra skuldrene mine. Det var en massiv lettelse», sier Daniels til Sky Sports.

17-åringen sier at han så kom ut til lagkameratene i Championship-laget Blackpool, hvor han regnes som et stort talent. Daniels skrev kontrakt med Blackpool i februar og har scoret 30 mål for under-19-laget denne sesongen.

Daniels spiller hovedsakelig for juniorlaget til Blackpool, men fikk debuten sin for A-laget tidligere i mai.

«Jeg har tenkt lenge på hvordan og når jeg ønsket å gjøre det. Jeg skjønte at det var riktig å gjøre det nå. Jeg er klar for å være meg selv, være fri og selvsikker med det», sier Daniels til Sky Sports, og legger til at han ikke ønsker å leve med en løgn.

«Jeg var mest sannsynlig fem eller seks år da jeg fant ut av at jeg var homofil. Så jeg har levd med en løgn lenge. Når du er ung, tenker du at å være fotballspiller og homofil ikke passer sammen. Men når du blir eldre, skjønner du at du ikke kan endre deg. Det funker ikke sånn, fortsetter han.»

Ola Hoftun Lillelien.

– Som idrettsutøver har jeg bare fått kjent på varme, glede og samhold

I april i år kom håndballproffen Ola Hoftun Lillelien (22) ut av skapet.

Drammen HK-spilleren Ola Hoftun Lillelien kom ut i et åpenhjertig innlegg på Instagram.

Håndballspilleren skrev at han fortalte familie, venner og lagkamerater for et drøyt halvår siden at han mest sannsynlig ikke ender opp med «ei søt jente», men en «kjekk gutt».

«Det har bare vært positive tilbakemeldinger. Jeg har ikke fått én negativ tilbakemelding. Jeg gjorde det for å vise andre at det går an i et idrettsmiljø også», sa Ola Hoftun Lillelien til VG etter at han kom ut.

Powered by Labrador CMS