Urix

Pipekonsert mot Henderson

I sommer meldte tidligere Liverpool-kaptein Jordan Henderson overgang til Saudi-Arabia og klubben Al Ettifaq. I helgen ble Jordan Henderson buet av Wembley stadion.

Publisert

Jordan Henderson har ikke mistet landslagsplassen selv om han i sommer meldte overgang til Al-Ettifaq i Saudi-Arabia.

Fredag startet han privatlandskampen mot Australia som kaptein, før 33-åringen ble byttet ut med en halvtime igjen å spille. Da opplevde han å bli gjenstand for pipekonsert av deler av hjemmepublikummet. Ifølge The Athletic skyldes pipekonserten ikke bare sportslige grunner, men også i høyeste grad den kontroversielle overgangen til Saudi-Arabia i sommer. 

Henderson, som tidligere har vært en av de viktigste støttespillerne for lhbt-miljøet blant fotballspillere, har av det samme miljøet blitt kritisert for å slutte seg til en klubb i et land der du ifølge Amnesty får dødsstraff for å være homofil. Henderson har i intervjuer uttalt at det ikke var pengene som gjorde at han signerte for Steven Gerrards klubb.

Pipekonserten har vært tema etter fredagens privatlandskamp. Flere lagkamerater har tatt Henderson i støtte, og det samme har landslagssjef Gareth Southgate, som uttalte at han ikke forstod hvorfor noen valgte å bue på 33-åringen. 

 

 

 

Powered by Labrador CMS