I over ti år har unge som føler seg annerledes holdt til på spor 19 på Oslo S. Christer André Gudmundsdottir er en av dem som ble fotografert av Kjersti Botnedal. – Jeg kjenner meg godt igjen i bildet hun tok av meg.

Enhjørningen

– Hun fikk fram balansen mellom tristhet og den gode stemningen, sier Christer André Gudmundsdottir, som er en av de unge Kjersti Botnedal portretterte i fotoserien «Hjørnet på Oslo S – å komme til seg selv».

Publisert Sist oppdatert

Bildet Kjersti Botnedal har tatt av Christer André Gudmundsdottir (27) er intimt, nært, sårt og ærlig. Hen ser oss rett inn i sjelen med øyne som virker triste. Eller er de bare trøtte, kanskje? Øynene våre vandrer over kroppen hens. Fester seg ved tatoveringene. En stor enhjørning er for alltid festet på huden hens. Et vitnesbyrd om utenforskap og normbryting.

– Jeg hang mye på Hjørnet da jeg var yngre, for fem-seks år siden, forteller Christer André til Blikk.

– Jeg ble med en venn som hadde venner som hang på Hjørnet. Det var mitt første møte med miljøet. Da hang de rundt butikken Outland som den gang lå i Østbanehallen. Jeg falt litt ut av miljøet, men ble dratt inn igjen etter at jeg begynte å jobbe på SubScene i Oslo – hvor kidsa fra Spor 19 og Hjørnet også henger.

Christer André er kafemedarbeider på SubScene, er en rusfri treffplass i Oslo sentrum tilknyttet det tverrkirkelige fellesskapet SubChurch som startet opp i 1997. Hen er også varastyremedlem i Skeiv Ungdom Oslo og Akershus, og har også en rekke andre frivillige verv.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS