Skeive rettigheter

– Forbudet mot konverteringsterapi er stort

De skeive organisasjonene ser tilbake på året som har gått. – Å avslutte året med at det endelig ble vedtatt, gjennom et sterkt tverrpolitisk flertall, et forbud mot konverteringsterapi er et viktig høydepunkt for skeiv kamp i 2023, sier FRI-leder Hilde Arntsen.

FRI-leder Hilde Arntsen.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror ikke vi helt forstår hvor viktig dette forbudet mot konverteringsterapi kommer til å være for den skeive rettighetskampen i Norge videre. Det er stort, sier FRI-leder Hilde Arntsen.

– Nyheten i høst om at menn som lever i et stabilt og monogamt parforhold med en annen mann, kan bli blodgivere på lik linje med andre, er også en konkret politisk sak for oss i FRI og andre skeive organisasjoner vel verdt å feire. Den diskriminerende praksisen som har vært til nå er et godt eksempel på hvordan skeive kan oppleve at fordommer kan føre til færre rettigheter og mindre frihet i både store og små spørsmål. Endringen viser et godt eksempel på at samfunnet på flere områder heldigvis går i positiv retning, og at vi ikke skal behandles dårligere eller annerledes på bakgrunn av at vi er skeive. 

– Hvor står kampene i 2024?

– Kampene står både veldig nært, gjennom for eksempel den viktige prosessen med rettssaken etter 25. juni som skal opp i vår, og den altfor langvarige kampen for et verdig behandlingstilbud for transpersoner. Kampene står også litt lengre unna oss, der skeive har blitt rammet hardt flere steder i verden. Vårt internasjonale arbeid i FRI har sjelden vært viktigere. I året som kommer blir det også mange kamper opp mot det viktige stortingsvalget i 2025, og vi i FRI ser frem i mot å løfte våre politiske budskap fremover og å skape trygge møteplasser der folk kan få litt pusterom fra alle kampene også.

 

 

Powered by Labrador CMS