FRI

Hilde Arntsen innstilt som ny FRI-leder

– Vi er glade for at vi har en solid, erfaren og dyktig lederkandidat i Hilde Arntsen, sier valgkomiteen.

– Vi opplever at Hilde har de kvalifikasjonene som organisasjonen har etterspurt i en ny leder, sier valgkomiteen.
Publisert

FRI har varslet ekstraordinært landsmøte 2. desember etter at Inge Alexander Gjestvang gikk av som leder. Nå har valgkomiteen kommet med sin innstilling.

Som leder er Hilde Arntsen (35) innstilt. Arntsen jobber i dag hos Ombudet for barn og unge i Viken. Hun er utdannet grunnskolelærer og har jobbet med kompetanseheving om kjønns- og seksualitetsmangfold fra 2015-2021 i FRIs Rosa kompetanse, som rådgiver, tiltaksleder og avdelingsleder. Hilde bor i Oslo med samboer og er mamma til en fireåring, som hun er forelder til sammen med to pappaer og ekskone.

Arntsen ønsker å jobbe for at FRIs politiske prioriteringer i landsmøteperioden synes og fører til resultater, og at FRI får profilert sin politikk på en tilgjengelig, åpen og tillitsvekkende måte. Hun vil jobbe for at både nåværende og nye medlemmer opplever FRI som en påskrudd interesseorganisasjon som kjemper deres sak for bedre rettigheter og levekår.

– Vi er glade for at vi har en solid, erfaren og dyktig lederkandidat i Hilde Arntsen. Vi opplever at Hilde har de kvalifikasjonene som organisasjonen har etterspurt i en ny leder, med vekt på evnen til å engasjere og ivareta frivillige i hele landet, bygge allianser mellom ulike skeive politiske miljøer og organisasjoner, kommunisere FRI sin politikk på en tydelig måte og bidra til stabilitet i organisasjonen gjennom tillitsbyggende aktivitet. Hilde er en leder som vet at tillit er toveis - for å nyte tillit må man ha tillit til andre og gjøre dem gode, sier valgkomiteen i en pressemelding.

I debattene som har gått om FRI sin ledelse har det blitt påpekt at det kan være utfordrende med en leder som har sin primære FRI-bakgrunn fra staben.

– Det er sentralstyret som skal være leders primære støttespillere i den politiske ledelsen av organisasjonen, ikke staben, og det har blitt påpekt at en leder som har bakgrunn fra staben kan stå i fare for å lene seg for mye på ressursene på kontoret, og ikke på organisasjonsdemokratiet. Hilde er imidlertid ikke ansatt i FRI, og har ikke vært det på en stund. Vi har tillit til at hun som leder vil bidra til at sentralstyret fyller sin rolle som en aktiv og arbeidende del av FRIs ledelse, skriver valgkomiteen.

Viljar Eidsvik nestleder

Viljar Eidsvik (39) innstiles som politisk nestleder. Eidsvik har breg og langvarig erfaring fra den skeive bevegelsen både som frivillig, tillitsvalgt og som ansatt. Han har tidligere vært leder i Skeiv Ungdom, organisatorisk nestleder i FRI Oslo Viken, ansatt i skoletiltaket Restart og ansatt i FRI Oslo Vikens kompetansehevingsprogram Skeiv kunnskap. Som overordnet visjon for FRI ønsker Viljar å jobbe for at FRI skal være en tydelig politisk stemme for en interseksjonell skeiv politikk.

Organisatorisk nestleder

Olav Persson Ranes (34) innstilles som organisatorisk nestleder. Han har hatt ulike styreverv i FRI Oslo og Viken i seks år, og er nå er 2. nestleder. Han har tidligere vært i sentralstyret til Skeiv Ungdom i perioden 2013 til 2017. Nå jobber han til daglig med IT og er nestleder i Oslo Venstre. Olav vil bidra til utvikling av FRI sin lokalorganisasjon, og ønsker å bidra til å bygge broer mellom sentralt og fylkeslagene.

Til sentralstyret innstilles Hasti Hamidi (36), Kari Helene Skog (44) og Ida Werner Tønnesen (32).

Valgkomiteen består av Stine H. Bang Svendsen (leder), Ingrid Thunem, Kristoffer Gustavson, Elias Halvorsrud og Alexander Sørlie. De har forberedt supplering av leder, politisk nestleder, organisatorisk nestleder, to sentralstyremedlemmer og to varamedlemmer.

 

Powered by Labrador CMS