– Vi må ikke glemme hvor vi kommer fra

– Når vi nå fortsetter kampen, uten Kim Friele, skal vi bære i oss fortida, sier leder i FRI, Inge Alexander Gjestvang.

Publisert Sist oppdatert

– Det er med stor sorg vi mottok budskapet i går kveld. Det er en bauta og en pioner i norsk homohistorie som nå har gått bort, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

Han er imponert over engasjementet Friele viste helt fram til sin død, også for dagsaktuelle tema og problemstillinger, som for eksempel transrettigheter.

– Kim Frieles støtte, solidaritet og visshet om hva som gjenstår i kampen og hvilke grupper i den skeive bevegelsen som nå trenger støtte, er veldig fin å ha med seg.

Uten aktivister som Kim Friele og en rekke andre, ville kampen for skeives rettigheter vært vanskeligere mener Gjestvang.

– Eller som en av seniorene i FRI så fint sa det: «Vi lever nærmest i en science fiction-historie sammenlignet med hvordan det var den gang Kim Friele og andre startet kampen». At jeg i dag kan være åpen og skeiv aktivist på heltid, er mulig takket være de som har gått foran, og da spesielt Kim, sier Gjestvang.

FRI-lederen er klar på at dagens bevegelse står på skuldrene til alle de som gikk foran.

– Når vi nå fortsetter kampen, uten Kim Friele, skal vi bære i oss fortida. Vi må derfor huske alle som gikk foran og tråkket opp stiene som i dag er brede veier. Vi må aldri glemme hvor vi kommer fra. For om heltene våre ikke lever evig, så må historiene om dem gjøre det.

Powered by Labrador CMS