Meninger

«Ta først bjelken ut av ditt eget øye!»

«I likhet med KrF ønsker vi i FRI oss et samfunn med plass til alle. Hvor faktorer som hvem vi er og hvem vi elsker ikke skal legge noen begrensning på hvorvidt vi får en plass ved bordet», skriver FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

«Ut fra hva jeg husker fra søndagsskolen er det ikke så farlig om båten er liten så lenge det er riktig skipper», skriver FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.
Publisert Sist oppdatert

Sigurd Brennsæter og Kjetil Bregård i KrF henviser i Dagen til en bok med tittelen «Når minoriteten tar majoriteten som gissel» og problematiserer hvordan FRIs 4000 medlemmer kun utgjør knappe 2 prosent av den antatte størrelsen på Norges skeive befolkning.

Hadde de fokusert mindre på vår flis og mer på bjelkene i egne øyne, kunne de kanskje ha gitt seg i kast med et annet interessant regnestykke. Ved inngangen til 2022 talte KrF 17.413 medlemmer. SSB melder om 3 500 438 medlemmer av Den norske kirke i 2022. Altså er det langt over 99 prosent av medlemmene i Den norske kirke som ikke er medlem av KrF.

Vi sitter med andre ord godt i samme båt, dersom vi skal følge logikken til Brennsæter og Bregård, og ut fra hva jeg husker fra søndagsskolen er det ikke så farlig om båten er liten så lenge det er riktig skipper.

I motsetning til KrF slipper vi i FRI å forholde oss til noen sperregrense, men som landets største og eldste organisasjon for skeive med fylkeslag og tillitsvalgte over hele landet mener vi at vi representerer skeive som gruppe gjennom vårt organisasjonsdemokrati på en god måte.

Når vi samles til landsmøte annethvert år inviteres delegater fra hele landet til å diskutere og meisle ut politikken i kommende periode, akkurat som i KrF. Enkeltpersoner står fritt til å foreslå ny politikk - og flertallet bestemmer hva som vedtas. Det er ingen som tar noen til gissel, men alle står fritt til å lobbe for sine saker og få med seg flertallet.

I likhet med KrF ønsker vi i FRI oss et samfunn med plass til alle. Hvor faktorer som hvem vi er og hvem vi elsker ikke skal legge noen begrensning på hvorvidt vi får en plass ved bordet. Jeg håper vi kan stå sammen i den kampen fremfor å bruke tid på å regne ut hvem som skal ha rett til å si noe i saker som angår egne liv.

Powered by Labrador CMS