Pride

Redd Barna avlyser barnefestival under Pride

På grunn av trusler avlyser Redd Barna barnefestivalen under Regnbuedagene i Bergen. – Det er for jævlig at skeive trues til stillhet, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

«Truslene som Redd Barna har mottatt, viser hvor viktig det er å stå opp for rettighetene til lhbti-barn», skriver Redd Barna på Facebook etter at de måtte avlyse en barnefestival under Regnbuedagene i Bergen.
Publisert Sist oppdatert

Redd Barna i Bergen skulle nå i helga lage barnefestival under Regnbuedagene. Da organisasjonen lanserte festivalen i mai, fikk de mange hatkommentarer i sosiale medier. Men Redd Barna ville likevel arrangere festivalen. I dag, torsdag 1. juni, valgte de å avlyse.

«Vi hadde gledet oss til å markere starten på Pride-måneden i dag, men ser oss dessverre nødt til å heller informere om at vi må avlyse barnefestivalen vi skulle hatt under Pride i Bergen førstkommende søndag på grunn av trusler», skriver Redd Barna på sin Facebook-side.

«Planen vår var å skape en trygg arena for barn med lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning. Men ingen barn som deltar på arrangementer i regi av Redd Barna skal måtte risikere å møte trusler, vold, eller trakassering fra voksne. Derfor har vi valgt å avlyse. Hensynet til barna skal alltid veie tyngst», skriver de på Facebook.

Organisasjonen skriver samtidig at de ikke vil la seg true til stillhet.

«Truslene som Redd Barna har mottatt viser hvor viktig det er å stå opp for rettighetene til lhbti-barn. Ingen barn skal bli diskriminert på bakgrunn av hvem de er, eller hvem de er forelsket i. Vi vil fortsette å kjempe for et samfunn der alle barn kan være stolte av sin identitet og bli elsket for den de er.»

FRI-leder Inge Alexander Gjestvang skal til Bergen og Regnbuedagene, og skulle også delta på barnefestivalen.

– FRI samarbeider med Redd Barna både nasjonalt og internasjonalt, og når jeg nå ser at de blir kneblet på grunn av trusler så gjør det meg forbanna og skuffet. Det er for jævlig, sier Gjestvang til Blikk.

Powered by Labrador CMS