Representanter fra FRI Oslo og Akershus sammen med eldrebyråd Tone Tellevik Dahl. Foto: Reidar Engesbak.

Beste aldersvennlige tiltak i 2019 er kåret

Prisen for beste aldersvennlige tiltak i Oslo kommune går i 2019 til seniortiltakene i regi av FRI Oslo og Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Prisen for beste aldersvennlige tiltak i Oslo kommune ble delt ut av eldrebyråd Tone Tellevik Dahl fredag 27. september i Oslo rådhus.
– I Oslo skal ulike mennesker ha like muligheter til å leve forskjellige liv. «Regnbuetreff» som på Kampen Omsorg + er noe vi vil ha mer av, og som byrådets ferske handlingsplan «Stolt og fri» også skal sørge for. Uansett hvilken alder man er i, så slutter det aldri å være viktig å kunne uttrykke sin identitet, samtidig som man føler seg trygg. I Oslo skal alle være fullverdige og frie borgere uavhengig av kjønn, seksualitet, hvem man forelsker seg i eller velger å leve sammen med, sier Tone Tellevik Dahl.

Byrådet er bekymret for at LHBT-personer kan gå inn i skapet igjen på sykehjem eller i omsorgsboliger av frykt for negative holdninger.
– Eldre er like forskjellige som alle oss andre. Tiltak og aktiviteter som gjør at alle kan være seg selv, slutter ikke å være viktig selv om man har en høyere alder, påpeker byråden.

Eldrebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl, deler ut prisen for beste aldersvennlige tiltak i Oslo kommune.

Inkluderende eldreomsorg
Noen av tiltakene fra Kampen omsorg+, som prisen trekker frem, har skapt nye vennskap og gitt gode rammer for det unike mangfoldet Oslo har.
– Ved å sørge for at nettopp slike tiltak blir til, har FRI Oslo og Akershus bidratt til at eldreomsorgen vår blir mer inkluderende. Det er grunnleggende at alle kan føle at de blir møtt med kunnskap og respekt for den de er, sier eldrebyråd Tone Tellevik Dahl.

Om prisvinneren vektlegger juryen blant annet:
«Årets vinner står bak flere tiltak, blant annet innenfor kunnskapsdeling og gjennom ulike sosiale treff. Formålet med treffene er å opprettholde og etablere nye sosiale nettverk, motvirke ensomhet og treffe likesinnede - og å kunne være sjef i eget liv. Ikke minst bidrar tiltakene til kompetanseheving og bevisstgjøring.

Dernest synliggjør vinneren tiltakene godt gjennom flere mediekanaler, og arbeidet har også blitt lagt merke til internasjonalt. Tiltakene er initiert, planlagt og styrt av de eldre selv.

Eksempler på disse tiltakene er «Regnbuetreff» på Kampen Omsorg +, som arrangeres to ganger i måneden, og «Skeiv kunnskap». Her tilbys kompetanseheving tilpasset eldreomsorgen, i form av kurs, brosjyrer, film og en rekke andre tiltak som produseres av årets vinner».

Leder i FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke, takker for prisen.

Powered by Labrador CMS