Psykisk helse

Tro, sex og OnlyFans på Mannsdagen

Lørdag 19. november arrangeres Mannsdagen på Kulturhuset i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Årets utgave av Mannsdagen er et samarbeid mellom dintuvei.no, FRI Oslo og Viken, Helsestasjon for gutter, Helseutvalget, HivNorge, Minotenk, Reform, Sex og samfunn, Skeiv Ungdom og Skeiv Verden.

Sammen har organisasjonene satt sammen et arrangement som favner bredt, og som har som mål å bidra til å sette mannens fysiske, psykiske og seksuelle helse i fokus.

Gjennom kåseri, samtaler og debatter dekkes tema som blant annet identitet, tro, kroppspress, seksuell helse og sexkjøp.

Faglig leder i Helseutvalget, Rolf Angeltvedt, forteller at det er første gang de deltar på Mannsdagen.

– Det kan kanskje se litt rart ut med Mannsutvalg og Mannsdagen når vi vet at det er kvinner som har de største likestillingsutfordringene, sier Angeltvedt, men legger til at perspektivet til organisasjonene bak årets Mannsdagen handler om blant annet fysisk, psykisk og seksuell helse.

– Vi vet blant annet at menn ofte ikke benytter seg av helsevesenet når de har utfordringer knyttet til psykisk og fysisk helse. Det er noe vi vil spille inn til Mannsutvalget på Mannsdagen. De trenger innspill for å kunne være til nytte, sier Angeltvedt.

Det hele starter kl. 13 på Kulturhuset i Oslo når Luca Dalen Espseth kåserer om hva det vil si å være mann. Siden er tema tro, religion og minoritet, hvor prest Petter Dille, Minotenk og Skeiv Verden vil samtale. Big Daddy Karsten, Sunn Idrett, Helsestasjon for gutter og Sex og samfunn kaster seg over tematikken kroppspress blant gutter og unge menn.

Mannsdagen åpner også opp for å gi innspill til det nyopprettede Mannsutvalget, hvor Claus Jervell og FRI Oslo og Viken står klare til å ta imot tips.

Hva gjør kreft med kroppen og samlivet spør Kristian Jørgensen og Sex og samfunn, mens

PION/ProSentret, Reform og Sex og samfunn stiller spørsmålet er sugardating og OnlyFans sexkjøp?

Det blir servering, og arrangementet er gratis og åpent for alle.

Lørdag 19. november kl. 13, Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo

Info: Mannsdagen 2022

Powered by Labrador CMS