Kommunevalg

– Ny handlingsplan står høyt på den politiske agendaen

Blikk har snakket med FRIs fylkeslag om hva som er viktig for dem i årets kommunevalg. I dag: FRI Oslo og Viken.

– Jeg var innom Oslo Høyre for å finne partiets politiske satsning på lhbt+feltet, men det fant jeg ikke, så det må de jobbe med, sier FRIs fylkeslagsleder Jan Elisabeth Lindvik.
Publisert

Fylket Viken er planlagt oppløst fra 1. januar 2024.

– Viken er dermed litt uavklart for oss siden vi ikke vet om vi kommer til å fortsette som fylkeslag i Viken, eller om vi blir desentralisert i flere lokallag, sier FRIs fylkeslagsleder Jan Elisabeth Lindvik til Blikk.

– Jeg antar at vi får en pekepinn om det nå under kommunestyre- og fylkestingsvalget. Signalene vi har fått fra politikerne i de tre fylkene som nå utgjør Viken, er at de ønsker at vi fortsetter som Viken. Men det krever at Akershus og Buskerud går sammen om å finansiere vårt arbeid.

– Den uavklarte situasjonen har gjort at fylkeslaget ikke har vært like offensiv i Viken som de har vært i Oslo forteller Lindvik.

– I Oslo har vi utformet en spørsmålsliste som er sendt ut til alle partilederne, og til noen utvalgte kommuner i Viken. Spørsmålslisten omfatter partienes politikk på alle lhbt+områder, fra økt kompetanse i barnehage og skoler til inkludering, eldrepolitikk, flyktningpolitikk, arbeidslivspolitikk, økt støtte til Helsestasjon for kjønn og seksualitet, og rasisme og trakassering i utelivet.

Fylkeslaget FRI Oslo og Viken spør også om hva som partienes politikk når det gjelder økt støtte skeive organisasjoner, og om de vil sikre at den nye handlingsplanen stemmes kjapt igjennom nå til høsten.

Ny handlingsplan står ifølge Lindvik, høyt på den politiske agendaen.

– Vi er ikke redde for at den ikke går igjennom. Det var bred politisk oppslutning rundt den forrige handlingsplanen «Stolt og fri», forteller Lindvik.

Lindvik berømmer også den skeive partipolitiske representasjonen i Oslo.

– Vi drar vi nytte av at partienes nasjonale skeive nettverk er organisert som lokallag i Oslo- partiene og sikrer en grundig lhbt+satsning.

 

 

Powered by Labrador CMS