Kommunevalg

– Ingenting har skjedd

Blikk har snakket med FRIs fylkeslag om hva som er viktig for dem i årets kommunevalg. I dag: FRI Rogaland.

– Skal vi unngå fraflytting av skeive fra Rogaland må politikerne sørge for at vi har de ressursene vi trenger, sier Karoline Skarstein, leder i FRI Rogaland.
Publisert

 I Rogaland sliter FRI lokalt i politisk motbakke, sier leder Karoline Skarstein.

 – Den skeive representasjonen er bra. Men politikerne i de politiske partiene trenger å utfordres på hva de konkret har tenkt å gjøre for at Stavanger framstår som den åpne og inkluderende byen de snakker om at den er, sier Skarstein.

FRI Rogaland har mange saker de ønsker å fremme til årets kommunestyre- og fylkestingsvalg. Deriblant at politikernes vedtak om tiltak for å forebygge mobbing av skeive i skolen settes ut i livet.

– Da det ble offentlig kjent at unge skeive opplevde mye mobbing på skolen vedtok politikerne tre satsningsområder deriblant nulltoleranse for mobbing og diskriminering og økt kompetanse blant både elever og lærere for å etablere en rausere holdning, men ingenting har skjedd, sier Skarstein.

FRI Rogaland kjemper for å få på plass en ny handlingsplan for lhbt+politikken etter at den forrige gikk ut i 2020. Penger til å iverksette et allerede fattet vedtak om å etablere en helsestasjon for skeive unge etter modell av Helsestasjonen for kjønn og seksualitet i Oslo, og etablering av Regnbueplass i Stavanger. Sist, men ikke minst få til en økt politisk satsning på lokale skeive organisasjonenes arbeid.

– Det er bare å se på hvor stor forskjell det er på de økonomiske rammene for pridearrangementer rundt i landet. Skal vi unngå fraflytting av skeive fra Rogaland må politikerne sørge for at vi har de ressursene vi trenger, understreker Skarstein.

 

Powered by Labrador CMS