f.v. Nils Bech. Foto: Benjamin A. Huseby, Frida Ånnevik. Foto: Monica Strømdahl, girl in red. Foto: All Things Live.

Skeiv musikk et helt annet sted

Denne uka kan du strømme karantenekonserter med Nils Bech, girl in red og Frida Ånnevik.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken vil være som balsam for alle skeive sjeler i karantene. Forrige uke var full av triste nyheter, som nyheten om at Oslo Pride går fra å være et fysisk arrangement til digitale plattformer.

Men vi holder ut, mye takket være skeiv kultur. Og denne uken byr på skeiv musikk fra tre store artister.

Plattformen Vi er i live har en konsertserie de kaller Et helt annet sted, hvor de strømmer konserter hjem til din stue, og de kan by på skeive artister det er verdt å sette av tid til.

Nils Bech

Først ut er Nils Bech, som spiller konsert torsdag 9. april i Vigelandsmuseet. Nils Bech har i løpet av de siste årene gått fra å være en artist man aktivt oppsøker, til å bli en nasjonalskatt. Hele Norge, og store deler av verden, fikk ørene opp for artisten fra Vikersund via NRKs tv-serie Skam.

Han har hatt konserter på Øyafestivalen og Den Norske Opera & Ballett og er snart aktuell med et nytt album. Bech har åpnet opp og snakket om det å være skeiv, om å skamme seg og hvor viktig det er å omfavne sin egen annerledeshet. En konsert med Nils Bech byr på mye mer enn kun musikk. Han er kjent for sine stiliserte og lettere absurde manøvre på scenen – og sjarmert blir du garantert.

Nils Bech, Et helt annet sted, torsdag 9. mars, kl. 21 – 22.
Info: Nils Bech / Livestream / Et Helt Annet Sted

girl in red

Norges nye indie-heltinne heter Marie Ulven og kommer fra Horten. Hennes musikalske prosjekt, girl in red, har høstet lovord både her hjemme og internasjonalt, med millioner av månedlige avspillinger og visninger på Spotify og YouTube.

Den lesbiske artisten har fått veldig mange personlige meldinger fra unge jenter om at hun har hjulpet dem ut av skapet, og gitt dem rom til å akseptere seg selv. «Jeg har ikke tenkt at jeg skal normalisere noe. Jeg har tenkt at dette er helt vanlig, så derfor gjør jeg det. Jeg har ikke tenkt at jeg tar noe ansvar, at jeg skal gjøre meg til et gay icon. Dette er min oppfatning av virkeligheten, og jeg nekter å skrive på en annen måte. Skulle jeg skrevet om en gutt ville det vært kjemperart», sa hun i intervjuet Blikk hadde på trykk i juni i 2019.

girl in red, Et helt annet sted, fredag 10. april, kl. 20 – 21.
Info: girl in red / Livestream / Et Helt Annet Sted

Frida Ånnevik

Frida Ånnevik gjorde stor suksess nylig i tv-serien «Hver gang vi møtes», samt med en dugnadsversjon av Sissel Kyrkjebøs OL-sang «Se ilden lyse».

For mange skeive er det låta «Ved sida av deg» som har gjort stort inntrykk. I intervjuer har Ånnevik forklart at låta er en hyllest til Pride og Kim Friele. «Det er jo noe med å ha noe å kjempe for, og at rettigheter til minoriteter i samfunnet stadig er oppe til vurdering. Man kan ikke ta for gitt at man har den plassen, med regjeringsskifter og konservative strømninger. I mange land er det dritfarlig å være homo,» fortalte hun i et intervju med VG.

«Det å feire Pride, er gøy. Men det er også et forbanna alvor. Det fineste med Pride er å gå i tog med dem som ikke har kunnet gå i tog før, og som gråter fordi politiet går sammen med oss og passer på. De er fra land hvor politiet banker opp sånne som den,» sa hun til VG i februar i år.

Frida Ånnevik, Et helt annet sted, lørdag 11. april, kl. 19 – 20.
Info: Frida Ånnevik / Livestream / Et Helt Annet Sted

Powered by Labrador CMS