Religion

Maria Arredondo sier opp i Frikirken

Popstjernen Maria Arredondo har i dag sagt opp sin stilling i Kristiansand frikirke på grunn av Frikirkens vedtak om å gjøre kirkens konservative samlivssyn til et bekjennelsesspørsmål.

Maria sier opp sin stilling som barne- og familiearbeider i Frikirken i Kristiansand. Hun representerte mindretallet som ønsket å underkjenne de foreslåtte samlivsdokumentene på Synodens møte forrige helg.
Publisert Sist oppdatert

Forrige helg under Frikirkens synodemøte, kirkesamfunnets øverste demokratiske beslutningsorgan, ble det vedtatt et nytt samlivsdokument, med tittelen:

«Frikirkens lære om seksualitet og ekteskap».

I dokumentet heter det blant annet at bibeltekster om homofili sier at likekjønnet samliv er i strid med Guds vilje.

Og dette ble så nedskrevet som et bekjennelsesspørsmål. Noe som i praksis betyr at ordinerte i Frikirken må stille seg bak kirkens syn.

Etter vedtaket gråt popstjernen Arredondo, som også er barne- og familiearbeider i Kristiansand frikirke, fra talerstolen. Ifølge Vårt land sa hun at det ikke var sikkert at hun kunne være ansatt i Frikirken videre.

– Å løfte det til et bekjennelsesspørsmål blir for mye for meg. Det eneste jeg har tenkt å bekjenne er at jeg tror på Jesus, på Den hellige ånd som bærer meg, og på Gud som har skapt oss i sitt bilde, sa Arrendondo fra synodemøtets talerstol.

Sier opp jobben

Søndag sendte hun ut en pressemelding om at hun sier opp sin stilling i Kristiansand menighet.

– Min frykt var ikke om jeg nå skulle få lov til å jobbe i kirken, men om jeg kunne. Vi har alle våre grenser og min grense ble nådd i helgen.

Arredondo understreker videre at «som barne-og familiearbeider og som en offentlig person har jeg et ansvar i hva jeg kommuniserer ut til sårbare unge mennesker“.

– Noen av de tingene som ble vedtatt i helgen tar jeg sterk avstand til. Så lenge de vedtakene står, så hverken kan eller ønsker jeg å jobbe i frikirken, fremholder hun i meldingen.

Hun forsikrer samtidig at hun ikke har tenkt å gi ifra seg stemmen eller stemmeretten sin ved å melde seg ut av kirkesamfunnet.

– Det er mange i frikirken som nå kjenner på en motløshet og sorg. Til dem vil jeg si at frikirken trenger at akkurat du blir. Kanskje mer enn noen gang.

Powered by Labrador CMS