Nok er nok!

Skeive med funksjonsnedsettelser sier «nok er nok!», og går med stolthet i Oslo Pride-paraden.

Publisert Sist oppdatert

Skeive med funksjonsnedsettelser er en usynlig minoritet. I 2018 sier de «nok er nok!», og går med stolthet i Oslo Pride-paraden.

Organisasjonene Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU), Unge funksjonshemmede, Uloba og Norges Blindeforbunds Ungdom lager en egen funkis-flåte i Oslo Pride-paraden lørdag 30. juni.

De stiller med en trailer i paraden med plass til rullestoler, og flåten er åpen for alle som ønsker å delta. Du kan gå for skeive med funksjonsnedsettelser, for deg selv eller fordi diskriminering aldri er greit.

– NHFU synes det er svært viktig at du får være den du er og leve det livet du ønsker, uavhengig av funksjonsnedsettelser. Det er derfor helt naturlig for oss å arbeide for skeive funksjonshemmedes rettigheter. Pride er en feiring, der vi vil delta og være synlige. Vi går i solidaritet fordi diskriminering aldri er ok, og for å feire at kjærlighet er kjærlighet. Skeive finnes i alle former, sier Ingrid Thunem, som er prosjektleder for rullende regnbuer i NHFU.

– Dette blir så gøy! I Pride-paraden vil vi vise at vi er stolte over mangfoldet som finnes i bevegelsen, sier generalsekretær i Unge funksjonshemmede, Synne Lerhol.

Unge funksjonshemmede har nylig avdekket at unge med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom ikke får informasjonen og støtten som er viktig for å leve ut sin seksualitet åpent og trygt. Nylig publiserte organisasjonen også notatet «Ung, skeiv og funksjonshemma», som løfter behovet for mer kunnskap om gruppen.

– Skeive ungdommer med funksjonsnedsettelser er en dobbelminoritet, som lenge har vært oversett. Funksjonshemmedes seksualitet er allerede tabubelagt og mange møter fordommer. LHBTI-personer kan møte mer uønsket oppmerksomhet rundt sin seksualitet eller kjønnsuttrykk enn andre og har dårlig tilgang på informasjon, sier Lerhol.

Lørdag 30. juni arrangerer NHFU, Unge funksjonshemmede, Uloba og NBFU en funkis-flåte i Pride-paraden. Før paraden inviterer de til frokost i NHFUs lokaler.

Powered by Labrador CMS