Urix

Stadig flere unge amerikanere er skeive

I en ny amerikansk studie kommer det frem at nesten en tredjedel av «generasjon z» identifiserer seg som lhbt.

Publisert

28 prosent av de som tilhører generasjon Z identifiserer seg selv som en del av lhbt-gruppen.

Det kommer frem i en amerikansk studie gjort av Public Religion Research Institute. Studien handler om verdier blant amerikanske ungdommer som i dag er mellom 18 og 25 år, født mellom 1996-2012. Gruppen er den første som har vokst opp med Internett.

Sammenlignet med eldre grupper er det uvanlig mange som selv identifiserer seg som lhbt. I gruppen Millennials eller generasjon Y, født 1980-1995 er det 16 prosent, av generasjon X, født 1965-79, er syv prosent. Fire prosent blant Baby boomers, født 1946-64. Og i "den stille generasjonen", født før 1945 er tre prosent.

I studien svarte 72 prosent i generasjon Z at de er heterofile, femten prosent bifile, fem prosent homofile og åtte prosent annet.

Studien viser også at i generasjon Z er det vanligere å identifisere seg som lhbtq enn som republikaner. Gruppen er også mindre tilbøyelig til å assosiere seg med etablerte religioner.

For omtrent et år siden publiserte amerikanske Gallup en undersøkelse der 7,2 prosent av amerikanerne så seg som lhbtq, og i generasjon Z var det i den undersøkelsen 20 prosent som inkluderte seg i gruppen.

Studien som ble presentert i amerikansk media nylig ble gjennomført mellom august og september og baserer seg på 6 600 respondenter.

 

Powered by Labrador CMS