Pride

6000 mennesker samlet seg i Sør-London under UK Black Pride i 2017.

Global Black Pride blir fysisk i 2022

Markeringen har stått på koronavent i to år. Neste år avholder Global Black Pride sitt første fysiske arrangement.

Publisert Sist oppdatert

.

Global Black Pride som betegnes som «det første og eneste internasjonale pridearrangementet som samler det svarte lhbti+-samfunnet på tvers av kontinenter for å feire deres kultur og mangfold».

På grunn av pandemien ble både det første og andre Global Black Pride-arrangementet avholdt digitalt, men organisasjonen melder nå at de planlegger sin første fysiske markering i begynnelsen av 2022.

.

Vokste fram fra sosial uro

De to foregående markeringene samlet flere millioner deltakere til virtuelle arrangementer.

Organisasjonen våknet til live sommeren 2020 i kjølvannet av drapet på George Floyd, en hendelse som sendte sjokkbølger gjennom USA og det internasjonale samfunnet.

Global Black Pride har som mål å være en plattform for svarte lhbt+stemmer, samtidig som de vil arbeide mot en global bevegelse mot diskriminering. De har nylig annonsert navnene i organisasjonens ledergruppe, som er hentet fra Europa, Afrika, Karibbien og Nord-Amerika.

– Global Black Pride ble grunnlagt for å gi rom for alle svarte lhbti+samfunn over hele kloden, slik at de kan føle seg sett og hørt mens de feirer mangfoldet vårt, sier Global Black Prides medstifter og president, Michal Ighodaro.

– I løpet av de siste månedene har teamet vårt begynt å bygge strukturer og strategier. Med dette forplikter vi oss til en inkluderende og vidtrekkende bevegelse som kaster søkelys på rettferdighet og svarte lhbti+personers opplevelser.

.

Internasjonalt program

Ledergruppen består blant annet av visepresident Rikki Nathanson; finanssjef Kenita Placide, arrangement- og kommunikasjonssjef Gerald Garth og rådgivende styreleder Monroe France. Den britiske politiske aktivisten og medstifteren av U.K. Black Pride Phyll Opoku-Gyimah, vil fungere som direktør for menneskerettighetskonferansen.

– Det endelige målet med Global Black Pride er å fokusere på, løfte opp og feire svarte lhbti+personer, kulturene og problemene som er viktige for oss alle. Vi driver bevegelser for rettferdighet og likhet over hele verden, har en overordnet innvirkning på populærkulturen og endrer samfunn der våre levde erfaringer ikke tas i betraktning, sier Opoku-Gyimah.

Global Black Pride vil være vertskap for festivaler, parader og andre kulturelle begivenheter, bortsett fra menneskerettighetskonferansen. Et fond vil bli opprettet for å hjelpe enkeltpersoner fra hele verden til å delta.

Arrangørene sier Global Black Pride om kort tid vil kunngjøre tid og sted for arrangementene. Klikk her for å følge med på oppdateringene.

.

.

.

.

Powered by Labrador CMS