Helse

Tinder stoppet kondomkampanje

Tinder stoppet Helsedirektoratets sex-kampanje for å slå ned utbruddet av gonoré blant unge.

Helsedirektoratets kampanje bruker sterke uttrykk. For sterkt for appen Tinder, som avviste kampanjen.
Publisert

«Bruk kondom på din pikk og bruk kondom i din fitte». Det er budskapet i Helsedirektoratets kampanje, lansert forrige uke.

TV 2 melder at kondomkampanjen skulle rettes mot unge mellom 18 og 29 år på sosiale medier.

«Vi bruker i hovedsak annonser på Snapchat og Tinder, men også andre bannerannonser i nyhetssaker som for eksempel handler om studievalg, russetid og seksuell helse», sier seniorrådgiver Arild Johan Myrberg i Helsedirektoratet til TV 2.

Tinder sveipet til venstre

Men hos Tinder møtte Helsedirektoratet døra. Kampanjen ble ikke godkjent for bruk i appen.

«Vi sveipet til høyre, men de sveipet til venstre», sier kommunikasjonsdirektør Stein-Gunnar Bondevik til TV 2.

Nå går Helsedirektoratet hardt ut mot dating-appen og anklager Tinder for å forhindre helsemyndighetenes forebyggende arbeid.

«Vi gjør ikke dette for moro skyld. Det er nødvendig informasjon for folkehelsa. Da er det problematisk at sentrale aktører ikke slipper oss til.»

Høye gonoré-tall

Tinder på sin side vil ikke kommentere avgjørelsen.

«Vi kommenterer ikke pågående diskusjoner rundt kommersielle samarbeid», skriver Tinder i Norge gjennom kommunikasjonsbyrået Släger.

Gonoré-tallene økte kraftig i 2022. I fjor ble det meldt 1.857 tilfeller av gonoré, mot 555 tilfeller i 2021. De fleste som ble meldt smittet i 2022 er i aldersgruppen 20-29 år, med en medianalder på 22 år blant kvinner og 25 år blant heteroseksuelt smittede menn.

Powered by Labrador CMS